Vigyázz, milyen növényeket ültetsz a kertbe: könnyen a kutyád élete múlhat rajta

Vigyázz, milyen növényeket ültetsz a kertbe: könnyen a kutyád élete múlhat rajta

agrarszektor.hu
Talán nem túlzás azt mondani, hogy a kutyákért és a növényekért is rajong a legtöbb ember, szívesen osztjuk meg otthonunkat velük. Ugyanakkor nagyon fontos észben tartani azt, hogy vannak olyan növények, amik időzített bombák lehetnek a kedvenceink számára, és vannak olyan is, melyeket nyugodtan tarthatunk négylábú barátainkkal együtt. Jó hír, hogy bőven akadnak olyanok, amelyek nemcsak otthonunk szépségét növelik, de a kedvenceinket is biztonságban tudhatjuk mellettük. Most egy csokorba gyűjtöttük, hogy melyek is ezek a növények.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Azt fontos kiemelni, hogy attól még, hogy egy növény nem mérgező a kutyánknak, nem jelenti azt, hogy éjjel-nappal rágcsálhatják őket. A listánkon ugyanakkor szerepelnek majd olyan növények is, amik kifejezetten egészségesek lehetnek kedvenceink számára - írja a balconygardenweb. Nézzük, hogy a békés együttélés érdekében milyen zöldeket, virágokat érdemes választanunk!

EZ IS ÉRDEKELHET

Fűszernövények

A fűszernövények amellett, hogy mutatósak lehetnek, ízletesek is, és pillanatok alatt varázslatossá tehetik ételeinket. Jó hír, hogy egyes fajtákat nyugodtan termeszthetjük kutyáink mellett is, ilyen például a bazsalikom, a rozmaring és a kapor is.

Karácsonyi kaktusz

A karácsonyi kaktusz az ünnepek egyik legkedveltebb növénye, és bár nem mérgező a kutyák számára, ne hagyjuk, hogy rágcsálják, mivel bélrendszeri problémákat okozhat. Csupán arra figyeljünk, hogy ne legyen az állataink számára elérhető helyen, és máris megelőztük a bajt.

Páfrányok

A páfrányok osztályába rengeteg faj és fajta tartozik, a beltérbe alkalmas szobanövények többsége veszélytelen a háziállatok számára. Ugyanakkor nem árt tájékozódni, mielőtt megvásárolunk egy-egy ilyen növényt.

EZ IS ÉRDEKELHET

Orchideák

Az orchidea tagadhatatlanul az egyik legkedveltebb növények egyike, külön öröm, hogy állatok mellett is bátran tartható.

Fáskövirózsa

A fáskövirózsa egy gyönyörű, pozsgás növény, különlegessége miatt pedig nem meglepő módon igen kedvelt is. Néhány más pozsgás növénnyel ellentétben még a kutyáink is biztonságban lehetnek tőle.

Afrikai ibolya

Az afrikai ibolya a lila és a rózsaszín számtalan árnyalatában elérhető és minimális gondozást igényel. Ráadásul, ha olyan szobanövényt keresünk, ami nem árt a háziállatainknak sem, akkor nem is kell tovább kutatnunk.

EZ IS ÉRDEKELHET

Bromélia

Szintén egy közkedvelt növény a listán, igazi egzotikus hangulatot teremthet otthonunkban. Nem mellesleg „kutyabarát” is.

Fukszia

A gyönyörű lila és rózsaszín virágok szemet gyönyörködtetnek, főleg, ha a szabadban, függő kosarakban tartjuk őket. Emellett kedvenceinket sem kell félteni tőle, még édeskés ízt is ad nekik.

Liliomfa/magnólia

Ha liliomfa van a kertünkben, biztosan minden szem rátapad, hiszen gyönyörű, különleges növényről van szó. Emellett, ha a kutyusunkat is kiengedjük az udvarra, nem kell félünk, az ASPCA (Amerikai Állatkínzás Megelőző Társasága) szerint nem mérgező számukra.

EZ IS ÉRDEKELHET

Napraforgó

A napraforgót bizonyára senkinek sem kell bemutatni. Bár furcsának tűnhet, van, aki az udvarán is termeszti ezt a növényt - ezt pedig kutyák mellett is bátran lehet.

Rózsa

Talán a listánk legelterjedtebb és legkedveltebb növénye, igaz éke lehet a szobánknak és a kertünknek is. A tüskéin kívül pedig ártalmatlan kedvenceink számára is.

Petúnia

Ez az erős illatú, színes virág igazi éke lehet az ágyásainknak. Ha esetleg a kutyánk sem tud ellenállni a csábításnak, és ráharap egyre, ne ijedjünk meg, nem lesz tőle baja.

EZ IS ÉRDEKELHET

Bambusz

A bambusz nemcsak fantasztikusan néz ki, de biztonságos a kutyák számára is, így, ha időnként rágcsálja a leveleit, ne aggódjunk!

Árvácska

Ez a virág nemcsak a kert színes foltja lehet, hanem különféle ételekhez is hozzáadható. Így hát négylábú társainknak is biztonságosak és még akár finomak is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?