Durva vihar csap le Magyarországra: jégesővel jöhet a rengeteg eső

Durva vihar csap le Magyarországra: jégesővel jöhet a rengeteg eső

agrarszektor.hu
Van, ahol potyogott a jég, van, ahol kiadós zuhé öntözte a tájat és intenzív eső volt Magyaroszágon május utolsó előtti napján. Gyöngyösön például rövid idő alatt több mint 20 mm eső esett, de a hajnali, reggeli, délelőtti órákban a déli és a középső tájakon is összegyűlt egyes helyeken 15-20 mm-nyi csapadék. A zivatarok délutánra már vonalba rendeződtek, és több helyen apró szemű jégesővel csaptak le.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Május utolsó előtti napján igazán mozgalmas az időjárás, van, ahol ragyogóan süt a nap, de van, ahol viharfelhők jelentek meg az égen - írja az Időkép. Helyenként jégeső, illetve felhőszakadás is kísérte a zivatarokat. Gyöngyösön a déli 12 órát követően rövid idő alatt több mint 20 mm eső esett, de a hajnali, reggeli, délelőtti órákban a déli és a középső tájakon is összegyűlt egyes helyeken 15-20 mm-nyi csapadék. Kora hajnalban egy felhőszakadásnak köszönhetően pedig Szentesen 30 mm-nyi eső esett.

Délutánra vonalba rendeződtek a zivatarok, sok-sok lecsapóval, intenzív csapadékkal és sok helyen apró szemű jéggel jöttek a viharok. A Bakonytól a Börzsönyig egy vonal mentén lassan mozgó zivatarok alakultak ki, melyeket az északi határnál intenzív villámtevékenység is kísér. Az ilyen jellegű zivatarok legnagyobb veszélye a lassú áthelyeződés miatt a hirtelen lehulló, nagy mennyiségű eső, ami miatt az arra hajlamos (főleg dimbes-dombos) területeken akár villámárvizet is okozhat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 14. 05:58