Óriási vihar jön: térképen mutatjuk, hol, mi várható

Óriási vihar jön: térképen mutatjuk, hol, mi várható

agrarszektor.hu
Az ország nagy részén napos idő várható, ám a nap során északon még kialakulhat eső, zápor és akár még egy-egy zivatar is. Ez utóbbira főleg az északkeleti területeken van esély. Az Országos Meteorológiai Szolgálat a zivatarveszély miatt hat vármegyére is elsőfokú figyelmeztetést adott ki.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A hét közepén nyugat felől csökken a felhőzet, szerdán az ország nagy részén már napos időre van kilátás kevés felhővel. A nap első felében északon több helyen, másutt helyenként alakulhat ki eső, zápor, egy-egy zivatar - olvasható a met.hu oldalán. Mint írták, északkeleten maradhatnak tartósabban felhős körzetek, ott még napközben is előfordulhat néhol csapadék. Az északnyugati szél többfelé megélénkül, a Dunántúlon és a főváros térségében megerősödik. Délután délnyugatira fordul a légmozgás, és mérséklődik. A hőmérséklet délután 9 és 14, késő este 1, 8 fok között alakul.

Reggel, délelőtt még az északi, északkeleti megyékben fordulhatnak elő zivatarok, amelyeket helyenként intenzív csapadékhullás és apró szemű (< 1 cm) jég kísérhet. A zivatarok délelőtt lecsengenek, majd délutántól ismét északkeleten dörrenhet meg egy-egy helyen az ég. Az Országos Meteorológiai Szolgálat a zivatarveszély miatt elsőfokú (citromsárga) figyelmeztetést adott ki Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyékre.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat
Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?