2021. március 3. szerda Kornélia

Hírek - Agrárpénzek

15 tonna árut koboztak el a nagybani piacon

A csütörtöki nagybani piaci razzia során 15 tonna zöldséget és gyümölcsöt foglaltak le a hatóságok. A lefoglalt és megsemmisített áru értéke elérte az 1,2 millió forintot.
 
 


A budapesti nagybani piac ellenőrzése során -, amelyet szerdáról csütörtökre virradó éjszaka végzett különböző hatóságokat képviselő mintegy 90 hatósági személy - mintegy 15 tonna zöldséget és gyümölcsöt foglaltak le az ellenőrök – mondta Helik Ferenc, a Pest megyei kormányhivatal igazgató főállatorvosa csütörtökön, egy budapesti sajtótájékoztatón. 


Helik Ferenc az ellenőrzés részleteiről elmondta még azt is, hogy a várható bírság összege előreláthatólag meghaladja majd a 3 millió forintot. A lefoglalt és megsemmisített áru értéke pedig elérte az 1,2 millió forintot. 


Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) parlamenti ügyekért felelős államtitkára elmondta, hogy az átfogó ellenőrzés a fővároson kívül az egész ország területére kiterjed. Rendet kívánnak teremteni a nagybani zöldség- és gyümölcskereskedelem területén annak érdekében, hogy megszűnjön a bizonytalan eredetű áruk forgalma, és a jogszabályok betartásával történjen a kereskedelem, az árusítás.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub

  Óriási pénzeső jön a magyar agráriumban - Mi vár a gazdákra 2021-től?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu