Az EU vizsgálja a magyar dioxin-rendeletet

agrarszektor.hu
Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára elmondta, hogy hazánk egyenlőre semmilyen hivatalos tájékoztatást nem kapott arról, hogy hogyan vélekedik az EU a hétfőn életbe lépett magyar dioxin-rendeletről, ettől függetlenül az egyeztetéseken már jeleztek kifogásokat az EU illetékes bizottságaiban - adta hírül az MTI. A rendeletmódosítás alapján, kockázatbecsléssel végzik a Németországból érkező húsok és húskészítmények vizsgálatát

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A VM továbbította Brüsszelnek a módosított jogszabályt, így az államtitkárral történő egyeztetések alkalmával jegyezték meg a partnerek, hogy a rendelettel kapcsolatban merülhetnek fel kifogások.

A módosítás idején a hazai minisztérium elmondta, hogy az EB-vel és Németországgal történő konzultációk fényében kiderült, hogy a német hatóságok kiemelt módon, elfogadható hatékonysággal ellenőrzik a takarmány előállítókat és az állattartó telepeket.

A módosítás arra is kitér, hogy a friss vagy fagyasztott, vágási céllal élő sertés behozatala esetén, a magyar vállalkozó köteles 2 munkanappal az érkezés előtt bejelenteni az illetékes megyei élelmiszer-biztonsági és állategészségügyi igazgatóságnak. A hatóság a rendelkezésre álló adatok alapján a kockázatosnak minősített szállítmányból dioxinvizsgálat céljából mintát vehet. A vizsgálatokkal kapcsolatos költségeket az érintett vállalkozóknak kell kifizetniük.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?