Az EU vizsgálja a magyar dioxin-rendeletet

agrarszektor.hu
Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára elmondta, hogy hazánk egyenlőre semmilyen hivatalos tájékoztatást nem kapott arról, hogy hogyan vélekedik az EU a hétfőn életbe lépett magyar dioxin-rendeletről, ettől függetlenül az egyeztetéseken már jeleztek kifogásokat az EU illetékes bizottságaiban - adta hírül az MTI. A rendeletmódosítás alapján, kockázatbecsléssel végzik a Németországból érkező húsok és húskészítmények vizsgálatát

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A VM továbbította Brüsszelnek a módosított jogszabályt, így az államtitkárral történő egyeztetések alkalmával jegyezték meg a partnerek, hogy a rendelettel kapcsolatban merülhetnek fel kifogások.

A módosítás idején a hazai minisztérium elmondta, hogy az EB-vel és Németországgal történő konzultációk fényében kiderült, hogy a német hatóságok kiemelt módon, elfogadható hatékonysággal ellenőrzik a takarmány előállítókat és az állattartó telepeket.

A módosítás arra is kitér, hogy a friss vagy fagyasztott, vágási céllal élő sertés behozatala esetén, a magyar vállalkozó köteles 2 munkanappal az érkezés előtt bejelenteni az illetékes megyei élelmiszer-biztonsági és állategészségügyi igazgatóságnak. A hatóság a rendelkezésre álló adatok alapján a kockázatosnak minősített szállítmányból dioxinvizsgálat céljából mintát vehet. A vizsgálatokkal kapcsolatos költségeket az érintett vállalkozóknak kell kifizetniük.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?