Továbbra is első a Szentkirályi

agrarszektor.hu
Jelentősen, 65 százalékkal nőtt a Szentkirályi Ásványvíz Kft. eredménye a múlt évben 2009-hez képest, és elérte a 245 millió forintot - közölte a társaság. Az eredménynövekedést annak ellenére érték el, hogy az árbevétel csökkenő tendenciát mutatott, ami a közlemény szerint a hatékonyabb működésnek köszönhető.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Tavaly a cég 5,35 milliárd forint nettó árbevételt ért el, ez 5 százalékkal volt kisebb a 2009-esnél. Ezt a társaság menedzsmentje a romló gazdasági körülményekkel, a magyar ásványvíz-piac visszaesésével magyarázza. A Nielsen piackutató vállalat kimutatása szerint az összesített magyar kiskereskedelmi ásványvízpiac 2010-ben mennyiségben 1,7, értékben 6,2 százalékkal esett vissza az előző évhez képest- adta hírül az MTI.

A Szentkirályi Ásványvíz Kft. köszönhetően annak, hogy kisebb mértékben érintette a piac tavalyi csökkenése a teljes magyar kiskereskedelmi ásványvízpiacon a márkás ásványvizeket gyártó vállalatok között, ezért értékben megtartotta vezető pozícióját. Bízva az ásványvízpiac fellendülésében, az új termékek és a szervezeti változások eredményében, a társaság 2011-re 9,6 százalékos árbevétel növekedést tervez.

A Szentkirályi tavaly tovább szélesítette termékpalettáját, új logisztikai központot avatott, amelyet az év végén egy forgalmazást érintő, jelentős változás is követett. A cég és a Sió Eckes Kft. közötti, a Szentkirályi-márkák értékesítésére vonatkozó együttműködési szerződés az elmúlt évben lejárt, így a felek a 2011-2012-es időszakra új szerződést kötöttek.
A Szentkirályi Ásványvíz Kft. ez év január 1-jétől termékeinek egy részét közvetlenül értékesíti a hoteleket, éttermeket, kávézókat magában foglaló horeca szektorban, illetve e termékekkel maga szolgálja ki a hazai és a nemzetközi kereskedelmi láncokat. A cég a megvalósításhoz saját, 25 fős kereskedelmi csapatot állított fel és bővítette flottaparkját is. Az új szerződés értelmében a PET-palackos Szentkirályi ásványvizeket továbbra is a Sió Eckes Kft. forgalmazza - idézi az MTI a közleményt.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03