Ennyi volt: felszámolják az ismert magyar ásványvizet gyártó céget

Ennyi volt: felszámolják az ismert magyar ásványvizet gyártó céget

agrarszektor.hu
Senki nem akarja megvásárolni a több ezer hektoliter ásványvíz palackozására alkalmas balfi üzemet. A gyár lassan már két éve leállt, 2022 nyarán pedig az utolsó palackok is eltűntek az üzletekből. A helyzetet súlyosbítja, hogy mosanra már a palackozó tulajdonosait sem lehet megtalálni.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Felszámolás alatt áll a Balfi Ásványvizet is gyártó Pet-Pack Kft., egykori vezetői elérhetetlenek, sőt, egyikük valószínűleg visszatért hazájába, Lengyelországba. Pedig a vállalkozás látszólag jól ment, hiszen 2012-ben százmillió, míg 2013-ban több mint 74 millió forintot nyertek fejlesztésekre az uniótól - írta meg a HelloVidék a Telex értesülései alapján. A Dunakeszi központtal bejegyzett Pet-Pack Kft. egyébként a Nemzeti Cégtár szerint összesen hétszer nyert uniós pályázati forrásokat.

A Pet-Pack Kft. éveken át nagyjából 4,5 milliárd forintos nettó árbevétele 2019-ben 3,1 milliárdra csökkent, a koronavírus pedig tovább csökkentette a forgalmat. 2021-ban már csak 1,7 milliárd volt a nettó árbevételük. Az összeg nagynak tűnik még így is, nyereséget mégsem termelt a kft. A kimutatások szerint 2017-ben 425 millió, 2018-ben 247 millió, 2019-ben 438 millió, 2020-ban pedig 317 milliós veszteséget könyveltek el. Ezek után nem csoda, hogy három végrehajtás is indult a cég ellen.

Áprilisban a felszámoló megpróbálta értékesíteni a balfi üzemet, de nem akadt rá jelentkező. Azután megpróbálta még egyszer: ezúttal sem érkezett ajánlat. Pedig közben jócskán csökkent a minimálár is: májusban 974 millió volt, szeptemberben pedig már csak 730 millió. A második hirdetményben ráadásul a balfi ásványvíz palackozó üzem és a kapcsolódó ingatlanok, gépek, berendezések mellett a társaság visegrádi telephelyén található gépi berendezései is az ajánlat részét képezték. Az ingatlanra a következő kiírást a Cégközlöny december 21-én megjelenő számában teszik közzé.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?