Hazánk csatlakozott az ENSZ Nemzetközi Mezőgazdasági Fejlesztési Alapjához

agrarszektor.hu
Az ENSZ Nemzetközi Mezőgazdasági Fejlesztési Alap (International Fund for Agricultural Development - IFAD) Kormányzó Tanácsának ülésén, Rómában, a tagság egyhangúlag elfogadta a Magyar Köztársaság előző év novemberében benyújtott kérelmét - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az IFAD az 1974-es Világélelmezési Konferencia ajánlása nyomán, 1977-ben létrejött ENSZ szakosított szervezet, és egyben a fejlődő országok mezőgazdasági- és vidékfejlesztési programjait finanszírozó nemzetközi pénzintézet. Feladata és küldetése a fejlődő országokban a három stratégiai alapelv (kapacitás-bővítés, természeti és technológiai erőforrásokhoz való hozzáférés javítása, pénzügyi forrásokhoz és piachoz jutás elősegítése) figyelembe vételével a mezőgazdaság és a vidék támogatása.

Az IFAD-nak jelenleg 168 tagállama van.

A tagsággá válás lehetővé tette, hogy az IFAD által megvalósított projektekben magyar szakemberek és magyar cégek is részt vehessenek. Az IFAD fennállása óta 12 milliárd USD kedvezményes hitelt folyósított 860 programra, 116 országban. Céljai megvalósítása érdekében projektjeibe saját hitelein kívül 20 milliárd USD külső tőkét tudott bevonni.

Dr. Horváth Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkára, aki a csatlakozást előkészítő tárgyalások során a tárcát képviselte, és részt vett a mostani Kormányzó Tanács ülésén, tárgyalásokat folytatott Kanayo Nwanze-val az IFAD elnökével, valamint az IFAD több vezetőjével, hogy a magyar vállalkozók és vállalatok az IFAD által finanszírozott projektekbe mielőtt bekapcsolódhassanak.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?