A magyar borokat népszerűsíti a kormány: ennyi pénzt költenek rá

agrarszektor.hu
Magyar borokat népszerűsítő programot indít a kormány 3,5 milliárd forint értékben - mondta az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára Budaörsön csütörtökön. Hozzátette, a hazai piac kiemelten fontos a borágazat számára, hiszen a megtermelt bor 70-80 százaléka itthon talál vevőre.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Feldman Zsolt az Auchan áruházlánc őszi borvásárának megnyitóján elmondta, hogy az elmúlt évtizedben 20 ezer hektárnyi szőlőültetvény újult meg támogatások révén a borhoz szükséges jó szőlő alapanyag biztosítása céljából - írja közleményében az Agrárminisztérium. A minőségi magyar borkészítés erősítése érdekében pedig a mostani Vidékfejlesztési Programban 35 milliárd forintnyi támogatásról született már döntés a borászatok technológiai megújítását szolgáló fejlesztésekhez kapcsolódóan és további 10 milliárd forintnyi támogatás vár még elbírálásra. Kitért arra, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség megalkotta a magyar borhoz kapcsolódó arculatot, amelynek hasznosítását a következő időszakban a szakmával közösen szeretnék megvalósítani, hogy az a jó minőségű magyar bor védjegyévé tudjon válni.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

Az államtitkár a hazai fogyasztás ösztönzése mellett fontosnak tartja tovább erősíteni az exportpiaci tevékenységet, ezt szolgálja a hamarosan induló bormarketing támogatási program, amelynek keretében bortermelők, vagy az azokat tömörítő szervezetek mintegy 3,5 milliárd forintra pályázhatnak majd. Feldman Zsolt tájékoztatott róla, hogy a kormány a magyar eredetvédelmi rendszer továbbfejlesztésével szeretné a magyar borok promóciós és bormarketing tevékenységét fejleszteni. A Magyar Turisztikai Ügynökség megalkotta azt az arculatot a magyar borhoz, amelyet a következő időszakban a szakmával közösen szeretnének felépíteni. A népszerűsítő program ezt a célt szolgálja - tette hozzá. 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 24. 05:58