A magyar borokat népszerűsíti a kormány: ennyi pénzt költenek rá

agrarszektor.hu
Magyar borokat népszerűsítő programot indít a kormány 3,5 milliárd forint értékben - mondta az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára Budaörsön csütörtökön. Hozzátette, a hazai piac kiemelten fontos a borágazat számára, hiszen a megtermelt bor 70-80 százaléka itthon talál vevőre.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

Feldman Zsolt az Auchan áruházlánc őszi borvásárának megnyitóján elmondta, hogy az elmúlt évtizedben 20 ezer hektárnyi szőlőültetvény újult meg támogatások révén a borhoz szükséges jó szőlő alapanyag biztosítása céljából - írja közleményében az Agrárminisztérium. A minőségi magyar borkészítés erősítése érdekében pedig a mostani Vidékfejlesztési Programban 35 milliárd forintnyi támogatásról született már döntés a borászatok technológiai megújítását szolgáló fejlesztésekhez kapcsolódóan és további 10 milliárd forintnyi támogatás vár még elbírálásra. Kitért arra, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség megalkotta a magyar borhoz kapcsolódó arculatot, amelynek hasznosítását a következő időszakban a szakmával közösen szeretnék megvalósítani, hogy az a jó minőségű magyar bor védjegyévé tudjon válni.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

Az államtitkár a hazai fogyasztás ösztönzése mellett fontosnak tartja tovább erősíteni az exportpiaci tevékenységet, ezt szolgálja a hamarosan induló bormarketing támogatási program, amelynek keretében bortermelők, vagy az azokat tömörítő szervezetek mintegy 3,5 milliárd forintra pályázhatnak majd. Feldman Zsolt tájékoztatott róla, hogy a kormány a magyar eredetvédelmi rendszer továbbfejlesztésével szeretné a magyar borok promóciós és bormarketing tevékenységét fejleszteni. A Magyar Turisztikai Ügynökség megalkotta azt az arculatot a magyar borhoz, amelyet a következő időszakban a szakmával közösen szeretnének felépíteni. A népszerűsítő program ezt a célt szolgálja - tette hozzá. 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. alkalommal az idei év végén
Budapest Economic Forum 2022
Jön a legjelentősebb hazai makrogazdasági konferencia
Portfolio Future of Finance 2022
Új konferencia a teljes magyar pénzügyi szektor számára
EZT OLVASTAD MÁR?