Hároméves csúcson a kínai infláció

agrarszektor.hu
Kínában a három éve tartó infláció mostanra - megannyi kamatemelés és bankkölcsön-korlátozás ellenére - csúcsot döntött.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az árak júniusra a tavalyaikhoz képest 6,4 százalékkal emelkedtek, jóval a májusi értékek felett. Elemzők szerint a kínai hatóságok tartanak attól, hogy a tovább emelkedő élelmiszer- és üzemanyagárok komolyabb társadalmi elégedetlenséget szülnek.

A disznóhús ára - ami a kínai konyhában alapvető - újabb rekordmagasságot döntött, a termőföldeken pedig igen súlyos árvíz pusztított.
A helyi kormány az infláció kérdését az első és legfontosabb, mielőbb megoldásra váró problémaként kezeli, a bankhitelek kamatait pedig idén harmadszorra emelik.

Számos közgazdász úgy vélekedik, hogy a kínai infláció az év második felére enyhülni fog az olajárakkal együtt. Továbbá arra is bizonyítékot keresnek, hogy a magasabb élelmiszerárak hatása a gazdaság egyéb ágazataiban is magasabb költségeket fog eredményezni.

Egy, a kínai CCBIS banktól származó korábbi jelentés azt jósolta, hogy az infláció 6,2 százalékon fog tetőzni, júniusban. Július elején Premier Wen Jiabao ígéretett tett, miszerint a disznóhús ára az elkövetkező hónapokban mindenképp csökkenni fog. "A kormány intézkedésinek bevezetését követően az áremelkedés hamarosan véget ér."- mondta egy piacon tett látogatása alkalmával.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?