Visszaélések az uniós szarvasmarha-exporttámogatásért

agrarszektor.hu
Suller György Attila, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vám- és jövedéki ügyekért felelős szóvivője bejelentése szerint 50 milllió forintos kárt okoztak az Európai Uniónak a fajtatiszta szarvasmarhák kivitele után járó export-visszatérítéssel visszaélő cégek.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az uniós agrártámogatásának jogszerűségét ellenőrző feladatok ellátása a NAV hatáskörébe tartozik, ahol a gazdálkodóknak lehetőségük van export-visszatérítés igénybevételére fajtatiszta szarvasmarhák EU-n kívüli országokba való kivitele után, feltéve ha az állatok rendelkeznek származási bizonyítvánnyal.

A nemrég végrehajtott -sokszor utólagos - NAV ellenőrzések során országszerte visszaélésekre derült fény, hiszen sok vállalkozás nyomdai minőségű hamisított okmányokkal próbált támogatásra szart tenni. Ennek eredményeképp külföldi vagy gyengébb minőségű, de magyar szarvasmarhákat őshonos állatokként állítottak be.

A jogsértő ügyben a NAV "Európai Közösségek pénzügyi érdekei megsértésének" alapos gyanúja miatt feljelentést tett a hivatal pénzügyi nyomozóinál, az export-visszatérítések összegét pedig visszakövetelik a cégektől - írja az Agromonitor.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Az IKR Agrárral a gabonapiacon az egész kontinens erőforrása a gazdáért dolgozik (x)

Az orosz-ukrán háború miatt a piacokat elöntő olcsó gabona, hazánk legfontosabb olaszországi exportpiacán feltörekvő szerb és román termelők – az elmúlt években a magyar vetésstruktúra fennmaradását a legtöbben az éghajlatváltozástól féltették, de látszik, hogy az agrárium legégetőbb kihívását az erősödő partnerek jelentik.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 12. 09:03