A hazai sertésár meghaladta a kilogrammonkénti 390 forintot

agrarszektor.hu
Meghaladta a kilónkénti 390 forintot az élősertések felvásárlási ára az elmúlt héten a magyar piacon, és Európában szintén áremelkedési trend érvényesül - írja az Agromonitor a Pick Szeged Zrt. elemzése alapján.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Németországon, Ausztrián és Hollandián kívül Európa szerte emelkedtek a sertésárak a 22. héten. Spanyolországban az ár korrigáltan már 1,77 euró/kg (többéves csúcson van) és Franciaországban is 5 centtel emelkedtek az árak. Mindkét helyen alacsony a kínálat, a belföldi kereslet viszont nőtt, sőt, az üdülési szezon is beindult.

Németországban a nagy vágóhidak kereslete továbbra is elég magas volt, néhol felárat is fizettek a sertésekért. A frankfurti tőzsdén nem volt nagy mozgás, a következő árakon (euró/kg) születtek kötések: júniusra 1,715; júliusra 1,720; augusztusra 1,730; szeptemberre 1,720.
A 23. hétre a német jegyzés várhatóan néhány centtel emelkedni fog, mivel a vágóhidak bíznak a javuló exportkilátásokban. A hírek szerint a gyenge euró miatt Oroszország is egyre több német sertéshúst importál.

Csehországban a 2012. első negyedéves számok alapján mind a sertéslétszám mind a kocalétszám csökkenése megállt.

A dán malacelhullási mutatók alakulása tükrözi a tenyésztői erőfeszítéseket, 2004. óta mintegy 30%-os csökkenést mutatnak a számok. Brazíliában egyre nő a Kínába irányuló export.

A magyar piacon a 22. héten a sertésár meghaladta a kilogrammonkénti 390 forintot. A jövő heti ármozgás egyelőre bizonytalan. Az Európai Unió új közös agrárpolitikája (KAP) továbbra is a növénytermesztést részesíti előnyben - jelentette ki a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) agrárgazdaságért felelős államtitkára Debrecenben.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?