VM: egyelőre nem lesz állami takarmányalap

agrarszektor.hu
Egyelőre nincs napirenden az állami takarmányalap létrehozása,közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium sajtóirodája.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A szaktárcánál az MTI megkeresésére elmondták, hogy az állattartók megsegítése érdekében a forgóeszköz hitelnyújtásra és a megemelt nemzeti támogatások folyósítására látnak esélyt.Több szakmai szervezet is felvetette egy állami takarmányalap létrehozását az állattartók helyzetének könnyítése érdekében. Legutóbb a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz), valamint a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének (MOSZ) sertéstenyésztői választmánya javasolta, hogy - a hőség okozta károk enyhítésének részeként - az állam hozzon létre egy takarmányalapot, bázist, hogy a magyar állattartók takarmányszükséglete az idei nehéz körülmények ellenére is biztosítható legyen.


Az állattenyésztők szakmai szervezetei közül több javasolta a kedvezményes forgóeszköz hitelhez való hozzájutás lehetőségének megteremtését is. Emellett kérték azt is, hogy emeljék meg a nemzeti támogatások összegét.Az MTI úgy tudja: szerdán kerül a kormányülés napirendjére a VM-nek az állattartók megsegítését célzó javaslatcsomagja.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?