Emelkedett hangulatban zárt pénteken az árutőzsde

agrarszektor.hu
A pénteken közzétett készletadatok jócskán eltértek a várttól, így alaposan felborították az áresés uralkodó trendjeit. A fellendülés azonban valószínűleg csak átmenetinek bizonyul, hosszabb távon továbbra is az árcsökkenés felé mutatnak az előrejelzések a Solar Capital árutőzsdei kereskedője, Länger Péter szerint.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A pénteki nap legnagyobb meglepetését a kukorica produkálta, a korábban vártaknál sokkal rosszabb készletadatok ismertetését követően az eddigi stabilan csökkenő trenddel szembemenve erős növekedésbe kezdett. Olyannyira, hogy kereskedését végül fel is kellett függeszteni, 716 centes nyitóárához képest 756 dollárcentig emelkedett. A három vizsgált termény közül a mai napon egyedüliként a kukorica tudta folytatni a növekedést, jelenleg 764 cent körül jár.



A búza ugyan kisebb mértékben, de ugyancsak komoly növekedést produkált, 885 centről egészen 902 centig nőtt, ám a mai napon már a pénteki történések korrekcióját lehet megfigyelni, egyelőre félszázalékos mínuszt tud felmutatni.


A szója árát húzta magával a hangulat, 1570 dollárcentről ismét az 1600 centes szint fölé tudott emelkedni. Ma azonban szintén korrekciós mozgások jellemzik, pillanatnyilag egy százalékos mínuszban van. Bár a péntek nem kevés meglepetéssel szolgált, az emelkedés várhatóan nem bizonyul tartósnak, mint ahogy a búza és szója mai mozgásai is mutatják. A kukorica akár 1-3 hétig is folytathatja az emelkedést, hosszabb távon azonban továbbra is lefelé ívelő változásokat várnak az elemzők. A mai napon az USDA terményadatai hozhatnak jelentősebb mozgást. 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?