Szokatlanul száraz időszak emeli a búza árfolyamát

agrarszektor.hu
Minimális mozgással a jelek szerint kivárásra játszik a piac a legfrissebb WASDE jelentés megérkeztéig. A búza ára a kedvezőtlen időjárási kilátások következtében még emelkedni tud, a szója mozgását a kínai adatok befolyásolhatják a Solar Capital árutőzsdei kereskedője szerint.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A kukorica nem okozott semmilyen meglepetést, árfolyama tegnap is csökkent, igaz nem számottevően. 741 centes nyitóárfolyamához képest valamivel több, mint fél százalékot esett, így 736 centen zárta a napot, a várakozásoknak megfelelően ez folytatódik egyelőre a mai napon is.



A szója árfolyama ellenben az elmúlt napokban tapasztalható stagnálást megszakítva erőteljesebb lejtmenetbe került, az 1550 dollárcentes nyitóárfolyam 26 centtel esett vissza, így végül 1523 centen zárt. Egyelőre nem tudni, az eddigi ütemben folytatja-e a kínai kormány a készletezést, de a várakozások inkább ennek ellenkezőjét tételezik fel, ez pedig újabb lökést adhat az árcsökkenésnek. Ma egyelőre úgy tűnik, az tegnapi esés csak átmeneti jellegű volt, és a szója vissza korrigál az 1550 cent körüli szintre.


A búza folytatta az elmúlt napok szolid árfolyam-emelkedését, 864 dollárcentes nyitóára 869 centig kúszott fel a nap végére. Vélhetően ebben nagy szerepet játszanak a fő amerikai termőterületekre vonatkozó időjárás-előrejelzések, melyek a szokásosnál szárazabb időt jósol. Márpedig a megfelelő mennyiségű csapadék most égetőbb szükséglet, mint bármikor, hiszen a termőföld nedvességtartalma még nem pótlódott teljesen az aszály óta, illetve a vetési munkálatok is most zajlanak.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?