Új vágópont épül Csongrád megyében

agrarszektor.hu
Helyi adottságokra, és igényekre tervezett vágópont alapkövét helyezte el Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár Fábiánsebestyénben. A húsüzemmel kiegészített beruházás 44 millió forintos összköltségéhez 25 millió forintot nyert pályázaton a Kinizsi 2000 Mg. Zrt. és a társtulajdonos Fábiánsebestyén Község Önkormányzata.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az államtitkár kiemelte: a LEADER pályázat keretében meghirdetett támogatás célja, hogy a mezőgazdasági termékek feldolgozásának, illetve forgalmazásának fejlesztésével vagy új termékek, eljárások, technológiák bevezetésével növekedjen a mezőgazdasági üzemek, illetve élelmiszeripari vállalkozások versenyképessége.

Magyarország mezőgazdasági adottságai kiválóak. A közös agrárpolitikát érintő brüsszeli tárgyalások során Orbán Viktor miniszterelnök határozottan kiáll hazánk érdekei mellett - hangsúlyozta Czerván György.

A 2010-ben alakult Fábiánsebestyéni Húsüzem a nagyüzemi állattartás, a családi gazdaságok kiszolgálására és igényeire (helyben készült, egészséges húsáru) létesült. A vágópont úgy lett megtervezve, hogy ahhoz kapcsolódva egy következő ütemben egy új húsüzem is kialakítható, de ettől függetlenül a vágópont önállóan is működőképes.

Az első ütemben elkészülő vágópont a településről és térségéből érkező állatok - marha, sertés, juh és kecske - szakszerű, higiénikus, az előírásokat teljesítő vágását szolgálja. Az új vágóponton bérvágást is vállalnak a környékbelieknek.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?