Újabb 95 milliárd forint támogatási forrásról döntöttek

agrarszektor.hu
Újabb, mintegy 95 milliárd forintos támogatási forrás kifizetésének jóváhagyásáról született döntés, a pályázati pénzek legnagyobb része állattartó telepek korszerűsítésére fordítható - közölte Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

Elmondta: az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap (EMVA) társfinanszírozásával az állattartó telepek korszerűsítése (ÁTK IV.) pályázati jogcímre összesen valamivel több mint 80 milliárd forint támogatást fizetnek ki a nyertes pályázóknak. Ennek az összegnek a negyedét a sertéstartók kapják fejlesztéseik megvalósítására. Emellett támogatási pénzhez juthatnak azok is, akik mikrovállalkozásaikat kívánják fejleszteni, e területen a kötelezettségvállalás összege 7,4-7,6 milliárd forint körül mozog. A vidéki turisztikai tevékenységek ösztönzésének támogatására mintegy 5,2 milliárd forint áll rendelkezésre.

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) a hónap elején kezdte meg az agrár-környezetgazdálkodási (AKG) támogatások kifizetését, eddig összesen mintegy 32,5 milliárd forintot fizettek ki a gazdálkodóknak - közölte a miniszter. Palkovics Péter, az MVH elnöke arról beszélt, hogy az AKG mellett elindultak a kifizetések a kedvezőtlen adottságú területek, valamint a Natura 2000 gyepterületek támogatására is. Eddig mindkét jogcímre 200-200 millió forintot fizettek ki. Az elnök jelezte: a falumegújítási pályázati jogcímre eddig mintegy 20 milliárd forint forrásigényű kérelem érkezett, míg a vidéki örökség megújítása körébe tartozó projektekre összesen mintegy 11,6 milliárd forintnyi igényt nyújtottak be.

Mind a támogatások odaítélése, mind a kifizetési kérelmek esetében jelentősen csökkent a döntéshozatal ideje. Az MVH 2010 közepétől ez év november végéig összesen mintegy 1328 milliárd forint támogatási forrást fizetett ki. Mindez megalapozza, hogy a programban rendelkezésre álló teljes forrás lekötése 2013-ban biztosítható legyen - közölte Palkovics Péter.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?