Chicago kivár

agrarszektor.hu
Visszafogott kereskedés jellemzi a chicagói árutőzsdét a ma három órakor közzéteendő USDA riport előtt. Bár a Solar Capital árutőzsdei kereskedője szerint minimális az esély rá, hogy a jelenlegi csökkenő trendekre komoly hatást gyakoroljon, a piac egyelőre kivár.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Továbbra is a 700 centes ellenállási szint közelében tartózkodik a kukorica árfolyama, ám ahhoz hogy át is törje, ha az amerikai mezőgazdasági minisztérium jelentése komolyabb keresletbővülésről vagy a kínálati oldal szűküléséről számol be. Ellenkező esetben - és ez a valószínűbb - a 675 dollárcent körüli szintig eshet vissza az árfolyam.



Nincs változás a szója kereskedelmének jellemző irányában sem, szinte minden egyes kereskedési napon komoly, 1365-1350 centes mélységekbe zuhan, majd kapaszkodik fel mindig egyre alacsonyabb szintekre. A fundamentumok eddigi alakulásában nem várható komolyabb változás, a legfontosabb termőterületek kifejezetten jó eredményeknek néznek elébe, ráadásul világszerte lényegesen nagyobb területen zajlik idén a termelés. Mindezek következtében nagyon könnyen előfordulhat, hogy míg 2012-ben a legjobb befektetésnek a szója bizonyult, úgy az idén a leggyengébben teljesítő lehet.



A héten a kukorica minimálisan tudott növekedni ugyan minden nap, de inkább oldalazásról lehet beszélni, mintsem tartós növekedésről. Az USDA jelentés állíthatná jelenleg ilyen pályára, ám erre igen nagy hazardírozás lenne építeni, a szakértők túlnyomó többsége is inkább tovább javuló fundamentumokat vár, mely tovább nyomhatja az árat lefelé.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?