Hatalmas növekedést tervez a német vegyipari óriás

agrarszektor.hu
A 2013-2017 közötti befektetések értéke eléri az 1,8 milliárd eurót a BASF-nél.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A BASF Növényvédelmi divíziója megemeli hosszú távú árbevételi célkitűzéseit, így 2015-re több mint 6 milliárd euró, 2020-ra pedig (a korábbi 6 milliárd eurós becsléssel szemben) 8 milliárd euró árbevételre számít. Az új célszámok elérése érdekében a cég közel 1,8 milliárd eurót fektet be 2013 és 2017 között a termelési és formula-előállítási kapacitások bővítésébe. A BASF tovább szélesíti termékportfólióját, valamint bővíti a termelők gazdálkodását támogató komplex megoldásait, adta hírül közleményében a német vegyipari óriás

"Az elmúlt évek során nagy lépéseket tettünk. Az árbevétel és a jövedelmezőség terén egyaránt fenntartható növekedést produkáltunk, és biztos vagyok benne, hogy ez a tendencia folytatódni fog" - nyilatkozta Markus Heldt, a BASF Növényvédelmi divíziójának elnöke.

Növekvő befektetések innovatív megoldásokba

A BASF Növényvédelmi divíziója a 2013-2017-es időszakban megduplázza a gyártóüzemekre szánt éves befektetéseit, amely így az eredetileg tervezett 150 millió euróról több mint 300 millió euróra nő. Ezen növekedés többek között a német piacon forgalmazott F500 és Xemium gombaölő szerek, valamint az Egyesült Államokban gyártott, kulcsfontosságú gyomirtó szernek minősülő dikamba és Kixor gyártási kapacitásának bővítését fedezi. A BASF világszerte - de legfőképp Ázsiában - több helyszínen is tervezi új formuláció-előállító üzemek létesítését, illetve a meglévők bővítését.

A BASF kutatás+fejlesztési fázisban lévő növényvédelmi termékportfóliójának (amely a 2010 és 2020 között bemutatásra kerülő termékeket foglalja magában) értékesítési csúcspotenciálja jelenleg 1,7 milliárd euró, ami 500 millió euróval több a tavalyi mutatónál. A növekedéshez várhatóan nem csak a Xemium, hanem az ígéretes, új gyomirtó szerek és gyomirtószer-ellenálló megoldások, valamint a Funkcionális Növényvédelmi ágazat termékei is hozzájárulnak. A célértékek sikeres teljesítése érdekében a BASF továbbra is olyan kutatás+fejlesztési tevékenységekbe fekteti Növényvédelmi divíziója árbevételének körülbelül 9 százalékát, amelyek elsősorban a termésvédelem határain túlívelő új hatóanyagok, formulációk és megoldások kidolgozására irányulnak.

Portfólió bővítés a Funkcionális Növényvédelmi ágazatban

A BASF-nek a hagyományos növényvédelmen túli megoldások kidolgozására létrehozott új üzletága, a Funkcionális Növényvédelem jelentős mértékben kibővíti a BASF által a termelőknek kínált megoldások körét. Az amerikai székhelyű Becker Underwood vállalat integrálásával a BASF globális vezető szerepre tett szert a vetőmagcsávázás és a biológiai növényvédelem területén, ezáltal még hatékonyabban támogathatja a termelőket termelési kapacitásuk növelésében.

"A BASF kutatási kapacitásának és innovatív termékportfóliójának köszönhetően a Funkcionális Növényvédelmi ágazat kivételes módon profitál a komplex vegyipari és biológiai kutatások eredményeiből" - mondta Jürgen Huff, a Funkcionális Növényvédelmi ágazat alelnöke. "Mindezek segítségével új mezőgazdasági lehetőségeket tárhatunk fel, például a talajgazdálkodás területén, ahol a talaj víz- és tápanyag-gazdálkodását javító termékek létrehozásán dolgozunk."

A Funkcionális Növényvédelmi ágazat a fentiek mellett olyan technológiák kidolgozására szakosodott, amelyek segítségével a növények hatékonyabban kezelhetik a főbb stresszfaktorokat (pl. hőség, hideg, tápanyag-hatékonyság), és így erősítik azok egészségét. A jól bevált AgCelence® portfólió kidolgozásával a BASF még inkább támogatja a termelőket termesztett kultúráik általános minőségének és termelési kapacitásuknak javításában, ami nem csak a termés minőségére és mennyiségére, hanem a betakarítási hatásfokra is kedvező hatással van.

A termelők elköteleződését ösztönző kezdeményezések

A BASF továbbra fontosnak tartja is a termelők elköteleződésének ösztönzését. A kezdeményezések három fő területre irányulnak: személyre szabott mezőgazdasági tanácsadás, kockázatcsökkentő szolgáltatások és globális termelői hálózatok. A BASF az európai piac diverzifikált jellegére tekintettel számos termékmegoldást és szolgáltatást fejlesztett ki a technológiák és szakismeretek piacok közötti gyors áramlásának érdekében. Az egyik legjobb példa a BASF biodiverzitási termelői hálózata, amelyben a vállalat aktívan együttműködik professzionális gazdákkal és független szakértőkkel annak bemutatása érdekében, hogy a modern mezőgazdaság és a helyi vadvilág/növényvilág védelme tökéletesen megfér egymás mellett.

"A meglévő kezdeményezések bővítése, valamint új kezdeményezések kidolgozása mellett nagy hangsúlyt fektetünk a vezető mezőgazdasági vállalatokkal történő stratégiai kapcsolatok létrehozására és fenntartására" - nyilatkozta Vincent Gros, a BASF európai, FÁK-országok, afrikai és közel-keleti Növényvédelmi divíziójának alelnöke. "Azzal tudjuk a legjobban támogatni a termelőket termésük minőségének és mennyiségének javításában, illetve termelési kockázataik csökkentésében, ha a helyi igényeknek megfelelő, személyre szabott megoldásokat kínálunk nekik."

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?