Megszereztük! - Ezt tervezik a magyarok az ukránokkal

agrarszektor.hu
Kiderítettük, hogy mit is tartalmaz a minap véglegesített magyar-ukrán paktum.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szerdai hír volt, miszerint a Magyar-Ukrán Mezőgazdasági Munkacsoport Budapesten ülésezett, sőt, a felek véglegesítették és aláírták a földügyi együttműködésről szóló szándéknyilatkozatot. Az Agrárszektor.hu utánajárt, hogy pontosan milyen elemeket is tartlamaz a dokumentum.

A tegnapi ülésen a korábban elfogadott feladatok teljesítése, valamint a kétoldalú mezőgazdasági és agrárkereskedelmi kapcsolatok helyzetének értékelése mellett, az állattenyésztés és állat-egészségügy, a növényvédelem és növény-egészségügy, a földügy, a növénynemesítés és vetőmagtermesztés, a kertészet és szőlészet, illetve a kutatás és fejlesztés terén való együttműködési lehetőségeket vitatták meg és foglalták jegyzőkönyvbe. A felek véglegesítették és aláírták a földügyi együttműködésről szóló szándéknyilatkozatot.

A Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodájának tájékoztatása szerint a dokumentum hivatalos címe: Szándéknyilatkozat Magyarország Vidékfejlesztési Minisztériuma és az Ukrán Állami Földerőforrás Hivatal között a földügyi igazgatás és vidékfejlesztés területén megvalósuló  együttműködésről.

 

Az együttműködés főbb pontjai

1. információcsere a meglévő földügyi kataszteri rendszerek területén
2. földek regisztrálása az ingatlan-nyilvántartásban;
3. geoadat-támogatás integrációja;
4. a helyi koordináta-rendszerek transzformációs módszerei;
5. a radiometrikus vizsgálatok lehetőségei a digitális légifényképezésben (távérzékelésben), és az ortofotók szerepe a topográfiai-geodéziai térképrendszerekben;
6. a felek kölcsönös érdeklődésére számot tartó más földügyi igazgatási és vidékfejlesztési témák.

A fenti pontokat az alábbi eszközökkel kívánják megvalósítani:

1. a felek közötti tanulmányutak, szemináriumok, konferenciák és szakértői találkozók szervezése;
2. a felek földügyi igazgatással kapcsolatos jogszabályainak és más normatív tartalmú aktusainak, módszertani anyagainak áttekintése;
3. a felek tevékenységével kapcsolatos információk cseréje

A tájékoztatás szerint a jelenlegi dokumentumot öt éves időtartamra kötötték meg, mely az ötéves periódus letelte után, amennyiben erről valamelyik fél nem rendelkezik másképpen, újabb öt évvel mindig automatikusan meghosszabbodik.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?