Ingyenesen kaphatnak jogi tanácsokat a gazdák

agrarszektor.hu
A NAK pályázatára ügyvédek és ügyvédi irodák jelentkezhetnek.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Tanácsadással és tájékoztatással kívánja segíteni tagságát jogi ügyekben a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A jogsegélyszolgálati feladatok ellátására hirdetett pályázatára november 22-ig jelentkezhetnek az ügyvédek és ügyvédi irodák.

A jogsegélyszolgálat a tervek szerint térítésmentesen lesz igénybe vehető a kamarai tagok számára, ahol meghallgatják panaszaikat és átnézik a rendelkezésre álló iratokat. Ezután tájékoztatást kapnak arról, hogy a tényállás alapján az ügy milyen jogi körbe tartozik, milyen lehetséges megoldás létezik és mi a jogérvényesítés fóruma (például bírósági eljárás, hatósági eljárás, mediáció).

A jogosult NAK-tag által igénybe vehető térítésmentes jogsegélyszolgálat működése tehát nem terjedne ki a beadványszerkesztésre, okiratszerkesztésre, jogi képviseletre és a nyilvánvalóan nem jogi természetű panaszokra, kérdésekre. Az előbbi feladatok ellátására a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szeretne egy kedvezményes díjszabást elérni a tagjai számára a jogsegélyszolgálatot ellátó ügyvédek és ügyvédi irodák részéről.

A pályázati kiírás és jelentkezés részleteiről a NAK honlapján (www.nak.hu) tájékozódhatnak az érdeklődők - derül ki a kamara közleményéből. Korábbi kamarai nyilatkozatok szerint az ingyenes tanácsadás az ügyvédeknek és ügyvédi irodáknak azért érné meg, mert ügyfeleket szerezhetnének maguknak.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 13. 13:29