A bankok optimisták az agrárszektorral kapcsolatban

agrarszektor.hu
Elsősorban a szántóföldi növénytermesztéssel fogalakozó cégek irányában bővítenék portfóliójukat.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az első alkalommal megrendezésre kerülő Portfolio.hu Agrárszektor 2014-2020 Konferencián Soltész Gergővel, az FHB Bank vezérigazgatójával beszélgettünk.

"Mi is azt tapasztaljuk, hogy a bankok egyre nyitottabbak az agráriumban működő vállalakozások irányában, tekintettel arra, hogy ezen cégek gazdálkodása az elmúlt években érdemben javulni tudott" - mondja Soltész. Emiatt a pénzintézetek jelentős része úgy gondolja, hogy ezek a kihelyezések nagy biztonsággal visszafizetésre kerülnek majd, így igyekeznek ebben a szektorban növelni hitelállományukat. A bankok elsősorban a szántóföldi növénytermesztéssel fogalakozó cégek irányában bővítenék portfóliójukat, ám de néhány pénzintézet kellően bátor és optimista ahhoz, hogy az állattenyésztéssel foglalkozó vállalkozásokat is megfinanszírozza.

"Az FHB tradicionálisan foglalkozik az agráriumban működő cégek kiszolgálásával, és tapasztalataink szerint egy nagyon jó portfóliót sikerült felépíteni. A fizetési készség és képesség messze átlagon felüli. Bízunk benne, hogy a jövőben is növekedni tudunk majd - fejtette ki Soltész. Ebben nagy segítségünkre volt a Növekedési Hitelprogram első üteme, amelyből a rendelkezésre álló kvóta 30%-át agráriumban működő cégek finanszírozására tudtuk fordítani. Külön örülünk annak, hogy a kihelyezett hitelek kb. 40%-a beruházási hitel volt" - tette hozzá.

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. június 13. 13:31