Csányit nagyon megszerette Orbán és Lázár

agrarszektor.hu
Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató minden agrárcégével stratégiai együttműködési megállapodást köt a kormány. Ennek előkészítése Szijjártó Péter külgazdasági és külügyi parlamenti államtitkár feladata lesz. A közelmúltban a kormány Csányi gigaméretű mohácsi vágóhíd-beruházását nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította, majd mintegy 1,5 milliárdos állami támogatást is megszavazott a megvalósításhoz.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A július 25-i keltezésű határozat szerint a kormány stratégiai együttműködési megállapodást ír alá a Csányi tulajdonában lévő Bonafarm csoport leányvállalataival. Ezek közé a Bonafarm Zrt., a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft., a Bólyi Mezőgazdasági Termelő és Kereskedelmi Zrt., a Csányi Pincészet Zrt., a Dalmand Mezőgazdasági Zrt., a Fiorács Mezőgazdasági Termékelőállító és Forgalmazó export-import Kft., a Pick Szeged Szalámigyár és Húsüzem Zrt., a SOLE-MiZo Tejterméket Gyártó, Forgalmazó és Szolgáltató Zrt. tartozik. A megállapodások előkészítése Szijjártó Péter parlamenti államtitkár feladata lesz.

A most közzétett kormánydöntés nem előjel nélküli, hiszen a kabinet a közelmúltban már nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította azt a vágóhídi beruházást, amelyet a 1,5 milliárd forint jegyzett tőkéjű mohácsi Mcs Vágóhíd Kft. valósít meg. A cég a Pick Szeged Zrt., valamint a Home 2000 Kft. tulajdonában áll. Az előbbit a Csányi Sándor érdekeltségébe tartozó Bonafarm Zrt., míg az utóbbit Nagy György milliárdos befektető tulajdonolja. Korábbi nyilatkozatok szerint a 15-16 milliárdos beruházás végén felépülő gigavágóhíd egy műszakban egymillió sertést tud majd feldolgozni évente.

Később Szijjártó Péter azt is bejelentette, hogy a kormány egyedi döntés alapján 1,46 milliárd forinttal járul hozzá a mohácsi vágóhídi beruházáshoz, amelynek első üteme 7,3 milliárd forintba kerül. A további megvalósítási fázisokat egy csontozó-daraboló üzem és egy szennyvíztisztító megépítése jelenti, így áll össze a 15-16 milliárdos teljes beruházási összeg.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?