Csányit nagyon megszerette Orbán és Lázár

agrarszektor.hu
Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató minden agrárcégével stratégiai együttműködési megállapodást köt a kormány. Ennek előkészítése Szijjártó Péter külgazdasági és külügyi parlamenti államtitkár feladata lesz. A közelmúltban a kormány Csányi gigaméretű mohácsi vágóhíd-beruházását nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította, majd mintegy 1,5 milliárdos állami támogatást is megszavazott a megvalósításhoz.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A július 25-i keltezésű határozat szerint a kormány stratégiai együttműködési megállapodást ír alá a Csányi tulajdonában lévő Bonafarm csoport leányvállalataival. Ezek közé a Bonafarm Zrt., a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft., a Bólyi Mezőgazdasági Termelő és Kereskedelmi Zrt., a Csányi Pincészet Zrt., a Dalmand Mezőgazdasági Zrt., a Fiorács Mezőgazdasági Termékelőállító és Forgalmazó export-import Kft., a Pick Szeged Szalámigyár és Húsüzem Zrt., a SOLE-MiZo Tejterméket Gyártó, Forgalmazó és Szolgáltató Zrt. tartozik. A megállapodások előkészítése Szijjártó Péter parlamenti államtitkár feladata lesz.

A most közzétett kormánydöntés nem előjel nélküli, hiszen a kabinet a közelmúltban már nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította azt a vágóhídi beruházást, amelyet a 1,5 milliárd forint jegyzett tőkéjű mohácsi Mcs Vágóhíd Kft. valósít meg. A cég a Pick Szeged Zrt., valamint a Home 2000 Kft. tulajdonában áll. Az előbbit a Csányi Sándor érdekeltségébe tartozó Bonafarm Zrt., míg az utóbbit Nagy György milliárdos befektető tulajdonolja. Korábbi nyilatkozatok szerint a 15-16 milliárdos beruházás végén felépülő gigavágóhíd egy műszakban egymillió sertést tud majd feldolgozni évente.

Később Szijjártó Péter azt is bejelentette, hogy a kormány egyedi döntés alapján 1,46 milliárd forinttal járul hozzá a mohácsi vágóhídi beruházáshoz, amelynek első üteme 7,3 milliárd forintba kerül. A további megvalósítási fázisokat egy csontozó-daraboló üzem és egy szennyvíztisztító megépítése jelenti, így áll össze a 15-16 milliárdos teljes beruházási összeg.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?