Indul az agrár-rezsicsökkentés!

MTI
A Földművelésügyi Minisztérium is részt vesz a rezsicsökkentésben, a tárcához tartozó állami erdőgazdaságok 10 százalék árkedvezménnyel árusítanak tűzifát, országosan mintegy 170 ezer köbmétert - jelentette be a földművelésügyi miniszter csütörtökön Sarkad-remetén, a Dél-alföldi Erdészeti Zrt. egyik vadászházánál.

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

A kedvezményes tűzifa-értékesítés péntektől országszerte elkezdődik az állami fenntartású erdőgazdaságokban. Fazekas Sándor hangsúlyozta, hogy segíteni kell azokat az embereket is, akik fával tüzelnek. Egy család maximum 10 köbméter fát vásárolhat, ez mintegy 100 mázsa tüzelőanyag, amit az erdőgazdaságok térítés ellenében szállítanak házhoz. A tűzifarezsi-csökkentés keretében közel 20 ezer család jut olcsó tűzifához.

A tűzifarezsi-csökkentés nem azonos a szociális tűzifaprogrammal - jegyezte meg a miniszter, hozzátéve, hogy az idén a két programban összesen 300 ezer köbméter tűzifa kerül kedvezményesen az emberekhez. A miniszter kiemelte, hogy a magyar kormány rezsicsökkentési programja egyedülálló Európában. Mintegy másfél év alatt közel harminc százalékkal sikerült mérsékelni a gáz, a villamos áram és egyéb szolgáltatások költségeit, és a körbe most már a tűzifa is bekerült.

Hanó Miklós, Békéscsaba alpolgármestere elmondta: Békés megyében és Békéscsabán régóta várták az emberek a tűzifa rezsicsökkentés program bejelentését, hiszen sokan használnak hagyományos fa- és széntüzelésű rendszereket. A programnak köszönhetően ők is hozzájuthatnak az olcsóbb energiához, hasonlóan azokhoz, akik gázzal, vagy villannyal fűtenek. A Dél-Alföldi Erdészeti Zrt. részéről Spiegel Endre vezérigazgató kiemelte: a társaság működési területéhez tartozó Békés és Csongrád megyében a péntektől induló program keretében mintegy 2500 köbméter fát értékesítenek a szokásos értékesítési csatornákon.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?