15 milliárdos erdészeti hitelprogramot indít az MFB: itt vannak a részletek

15 milliárdos erdészeti hitelprogramot indít az MFB: itt vannak a részletek

agrarszektor.hu
A Magyar Fejlesztési Bank Zrt. erdészeti hitelprogramot indított 15 milliárd Ft-os keretösszeggel. A hitelkérelem benyújtásának időszaka 2020. március 5-től 2021. december 30-ig tart.

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

A Program célja a VP5-8.1.1-16. kódszámú "Erdősítés támogatása", illetve a VP5-8.4.1.-16. kódszámú, "Az erdőgazdálkodási potenciálban okozott erdőkárok helyreállítása" felhívások keretében támogatható tevékenységek előfinanszírozása. A hitel felvételére devizabelföldinek minősülő, Magyarország területén székhellyel rendelkező gazdasági társaság, szövetkezet, erdőbirtokossági társulat, egyéni cég, egyéni vállalkozó, mezőgazdasági őstermelő, családi gazdálkodó, valamint helyi önkormányzat jogosult, akik rendelkeznek:

  • erdősítés támogatása felhívás esetén támogatói okirattal,
  • erdőkár-helyreállítást segítő pályázati támogatás esetén benyújtott támogatási (kifizetési) kérelemmel.

Az MFB Zrt. ezzel piaci rést azonosított olyan - a fenti kritériumoknak megfelelő - erdészettel foglalkozó ügyfelek finanszírozásában, akik nem rendelkeznek elegendő pénzforrással az előfinanszírozáshoz, ezért szükségük van a támogatás megelőlegezésére. Így növelve a földhasználó hitelfelvevők versenyképességét és szolgáltatásfejlesztésének javítását, valamint megteremtését.

Forrás: MTI/Varga György

A hitelösszeg minimum 5.000.000 Ft, maximum 100.000.000 Ft ügyletenként és ügyfelenként és legfeljebb 3 és fél évre, de legalább 6 hónapos futamidővel igényelhető. Fontos, hogy csak olyanok nyújthatnak be hitelkérelmet, akiket a kereskedelmi bankok nem finanszíroznak és erről két elutasító nyilatkozatot is benyújtanak az MFB Zrt-hez. A saját forrás mértékét a beruházás nettó bekerülési értékének minimum 20 %-ában határozták meg. A tőketörlesztés a futamidő végén egy összegben, a kamatfizetés pedig havonta esedékes. A hitelkérelem benyújtásának időszaka 2020. március 5-től 2021. december 30-ig tart. A program keretében utoljára 2024. június 30-ig lehet kölcsönszerződés alapján a hitelfelvevőnek kifizetést teljesíteni.

Az "Erdősítés támogatása" felhívás teljes szövege itt, "Az erdőgazdálkodási potenciálban okozott erdőkárok helyreállítása" című felhívás itt olvasható.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?