Elindult a számláló: már igényelhető a fiatal erdők ápolásának támogatása

Elindult a számláló: már igényelhető a fiatal erdők ápolásának támogatása

agrarszektor.hu
Február 1-je óta igényelhető a VP5-8.6.2-16 kódszámú, az "Erdei termelési potenciál mobilizálását szolgáló tevékenységek" című, voltaképp a fiatal erdők ápolásának segítésére létrehozott támogatás, olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) oldalán.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

2019. december 3-án módosult a fiatal erdők ápolásának támogatására vonatkozó felhívás, amelynek értelmében a támogatás 2020. és 2021. években is igényelhető, írta meg a kamara. A támogatási kérelmet online elektronikus kitöltő programon keresztül az alábbi ütemezés szerint lehet benyújtani:

2020. 02.01-től - 03.02-ig

2021. 02.01-től - 03.02-ig

A felhívás célja az erdők gazdasági értékének növelése olyan erdészeti beavatkozásokkal, amelyek által nagyobb mértékben képesek ellátni gazdasági értékteremtő funkciójukat. Ide kell érteni azokat a beavatkozásokat is, amelyek hatásai nem azonnal, hanem a jövőben várható fahasználatok során tapasztalható. A támogatható tevékenységek az alábbiak: kézi vagy gépi befejezett ápolás; tisztítás; törzsnevelési jellegű beavatkozás.

Március 3-án rendezi meg Agrárium 2020 című évindító konferenciáját Kecskeméten a Portfolio Csoport. Az esemény napirendjére tűzi azokat a legfontosabb idei támogatási, jogszabályi, piaci, jövedelmezőségi és innovációs változásokat, amelyek ismeretére az agrárgazdaság szereplőinek feltétlenül szükségük lehet az eredményes gazdálkodáshoz. A konferencia a gyakorlatias szempontokat figyelembe véve ad választ a gazdasági döntéseknél felmerülő fontos kérdésekre. Ha tájékozott akar lenni az új évben, ne hagyja ki az Agrárium 2020 konferenciát március 3-án Kecskeméten!

A támogatás igénybevételének feltételei és annak benyújtási módja nem változott. Az érvényes pályázati dokumentáció ezen az oldalon található, a támogatási kérelem benyújtásának részletes leírása pedig itt érhető el.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?