Kiknek fizet Lázár államtitkársága? - Itt a válasz

agrarszektor.hu
Azok a vállalkozások számíthatnak új agrár-vidékfejlesztési támogatásokra, amelyek a helyben megtermelt alapanyagból jelentős hozzáadott-értékkel állítanak elő bel- és külföldön is eladható árut, szolgáltatást - hangoztatta Jakab István, a parlament fideszes alelnöke, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke. Szerinte helyes döntés volt, hogy a miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztési államtitkársága januártól vidékre, az ország egyik legfejlettebb vidéki gazdaságával rendelkező megyéjének központjába, Kecskemétre költözött.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A vidék felemelkedéséért legtöbbet a vidéki emberek tehetnek - szögezte le az MTI-nek Jakab István. "Átérezni a vidéki létet, azonosulni a vidéki helyzettel, az esetlegeses problémákat megérteni igazán csak azok képesek, akik testközelben mindezt tapasztalják és naponta megélik". A vidékre vonatkozó, az ottani életre nagy hatást gyakorló döntéseket nem felülről - a fővárosból - kell meghozni, a vidéki emberek sorsának alakítását, a vidéki életminőség javítását befolyásoló elhatározásokat az emberekkel együtt, vidéken kell kialakítani - hangoztatta a parlamenti alelnök annak kapcsán, hogy a Lázár János vezette Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztési államtitkársága Kecskemétre költözött.

A vidék sorsán változtatni, azt javítani csak olyan vezetők képesek, akik maguk is vidéki kötődésűek. Ezért fontos, hogy az államtitkárságot Kis Miklós Zsolt személyében olyan vezető irányítja, aki végigjárta a ranglétrát, maga is gazdálkodó, volt a Magosz ifjúsági tagozatának vezetője, majd tevékenykedett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) alelnökeként és ezt követően kapott megbízást az államtitkárság vezetésére - mondta Jakab István.

Az államtitkárság már elvégezte azt a munkát, ami a források felhasználásához szükséges volt. A vidékfejlesztés gerincét jelentő tevékenység alapját így létrehozták, és most már "csak a kitűzött feladatok megvalósítása van hátra".

Az államtitkárság az elkövetkező években - a mostani uniós költségvetési ciklus végéig - a rendelkezésre álló mintegy 1200 milliárd forintos uniós forrás felhasználásával olyan projektekhez ad majd támogatást, amelyek a vidéki életminőséget javítják, és munkahelyeket teremtenek, tartanak meg a vidéki emberek számára. Így főként azok a programok, beruházások, vállalkozások kaphatnak majd pénzügyi segítséget elképzeléseik megvalósításához, amelyek a helyben megtermelt alapanyagból jelentős hozzáadott-értékkel állítanak elő bel- és külföldön is eladható árut, szolgáltatást. Például prémium minőségű élelmiszertermékeket visznek piacra. Ebben a folyamatban kiemelt szerepet kapnak a vidéki kis- és közepes vállalkozások is - mondta Jakab István.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?