2023. május 28. vasárnap Emil, Csanád

Lázárék megoldották: meglepetés pénzek jönnek a gazdáknak

agrarszektor.hu
Megkezdte a támogatási előlegek kifizetését a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) a Vidékfejlesztési Programból (VP) finanszírozott agrár-környezetgazdálkodási (akg) és ökológiai gazdálkodási támogatásoknál. Néhány nap alatt 15 milliárd forint kifizetését tervezik.

Megindult a VP-ből finanszírozott agrár-környezetgazdálkodási és az ökológiai (ÖKO) támogatások előlegeinek kifizetését, így a napokban minden jogosult számlájára megérkezik a megítélt összeg - írja a Magyar Idők. November végéig 15 milliárd forintot meghaladó összeg kifizetését tervezik.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?
Jelentkezzen most a Portfolio kétnapos agrárkonferenciájára!
Agrárszektor 2016: két nap, 70 előadó, 800 résztvevő, és a magyar agrárszektor legforróbb témái

A napokban azok a gazdálkodók kaphatják meg a nekik járó összeget, akiknél az előzetes ellenőrzések rendben lezárultak, a kifizető ügynökség pedig mindent rendben talált. Körülbelül 6800 gazdálkodó juthat így támogatáshoz - közölte a lap.

Mint ismert, az MVH tizenegy jogcímen fizetett eddig támogatási előleget. Ezek azonban a közvetlen kifizetésekhez tartozó jogcímek voltak, vagyis vidékfejlesztési nem volt közöttük. Az MVH most annak nyomán kezdte meg a két vidékfejlesztési támogatás előlegeinek kifizetését, hogy a Lázár János vezette Miniszterelnökség a hivatal felügyeletét átvette Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter irányítása alá tartozó agrártárcától.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Találkozzunk június 8-án Balatonfüreden!
BUDAPEST - Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!
Ingyenes rendezvény június 6-án!
EZT OLVASTAD MÁR?