Nem tud erősödésbe fordulni a forint

agrarszektor.hu
Az utóbbi napok botladozása után szerda reggel sem tudott erősödni a forint az euróval szemben, és 312 körül indult a kereskedés. Közben az euró már próbál kicsit magához térni, és visszakapaszkodni a dollárral szemben. Ma este megszólal a Fed és az EKB elnöke is, az ő szavaikra pedig a befektetők is figyelnek - írja a Portfolio.

Szerda reggel 312 körül járt a forint az euróval szemben, ez egy hajszálnyival volt csak alacsonyabb a tegnap esti szintnél. Az utóbbi egy hónapban majdnem 2 százalékkal gyengült a magyar deviza, a jelek szerint most 310-312-nél lehet egy megálló az árfolyamban. A dollárral szemben 265-nél jártunk, míg a svájci frank 272,74 forintba került a nap elején.

Nem tud erősödésbe fordulni a forint

A versenytársak közül a cseh korona minimális gyengüléssel kezdte a napot, míg a lengyel zloty 0,1 százalékkal erősödött az euróval szemben. A feltörekvő piacokon pedig eközben az orosz rubel 0,2 százalékot javított a dollárral szemben, a török líra 0,15 százalékkal erősödött, a dél-afrikai rand pedig 0,3 százalékkal kapaszkodott feljebb.

Az utóbbi hetek dollárerősödése tegnap 1,17 közelében fulladt ki, vagy legalábbis átmenetileg onnan indult egy kis korrekció. Ma reggelre újabb 0,2 százalékkal erősödött az euró, így 1,1768 körül járt a jegyzés. Ezzel párhuzamosan a japán jen 0,3 százalékkal erősödött a dollárral szemben, akárcsak az angol font.

Nem tud erősödésbe fordulni a forint

Ma a nap második felében az Amerikából érkező munkaerőpiaci adatra lehet érdemes figyelni, emellett magyar idő szerint este beszél Mario Draghi EKB-elnök és Janet Yellen, a Fed első embere is.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Találkozzunk június 8-án Balatonfüreden!
BUDAPEST - Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!
Ingyenes rendezvény június 6-án!
EZT OLVASTAD MÁR?