2023. március 22. szerda Beáta, Izolda

310 alá ugrott a forint

agrarszektor.hu
A szerdai érezhető erősödés után a csütörtöki napot is 310 alatt kezdte a forint, vagyis szép lassan kezd visszakapaszkodni az elmúlt hónap gyengülését követően. Közben az euró ismét erősödik a dollárral szemben, a feltörekvő piacokon pedig óvatos optimizmust láthatunk - írja a Portfolio.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Csütörtök reggel 309,4-nél járt a forint az euróval szemben, ez minimális gyengülést jelentett tegnap estéhez képest. A dollár 260,4 forintba került, míg a svájci frank 267,87 forintot ért. Tegnap érezhetően erősödött a forint az euróval szemben, így elkezdte ledolgozni az utóbbi egy hónapban összeszedett veszteségét. Az utóbbi egy hétben már 0,8 százalékos korrekciót láttunk, de egyhónapos időtávon még így is 0,7 százalékos gyengülésben van a magyar deviza.

310 alá ugrott a forint, most megint onnan fut neki

A dollár-forint árfolyamban még nagyobb kilengéseket láttunk az utóbbi napokban, mivel a forint erősödése mellett a dollár gyengülése is lefelé húzta a jegyzést.

310 alá ugrott a forint, most megint onnan fut neki

A forint versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is minimális elmozdulással kezdték a napot, miközben a feltörekvő piacokon az orosz rubel stagnál, a török líra 0,3 százalékos erősödéssel kezdett a dollárral szemben, míg a dél-afrikai rand 0,2 százalékos javulással kezdett korán reggel.

Az euró-dollár jegyzés esetében további emelkedést látunk ma reggel, 1,1873-ig erősödött az euró, ez 0,1 százalékkal magasabb a szerdainál. Ennek oka, hogy a piac kicsit visszavett a decemberi kamatemelési várakozásokból, bár még így is majdnem 87 százalékos eséllyel árazza az újabb szigorítást. A japán jen ma reggel 0,2 százalékos erősödéssel kezdett a dollárral szemben, míg az angol font 0,3 százalékos felértékelődéssel kezdett.

310 alá ugrott a forint, most megint onnan fut neki

Ma elsősorban a jegybanki megszólalásokra figyelnek a befektetők, a nap második felében megszólal Mario Draghi, az EKB elnöke, illetve a Fed részéről is jönnek nyilatkozatok.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?