Nem mozdult a forint

agrarszektor.hu
Szerda reggel sem mozdult érdemben a forint az euróval szemben, minimális gyengülés után 308 felett kezdte a napot a magyar deviza. Egyelőre a dollár piacán sem látunk jelentős mozgást, az utóbbi napok erősödése után kivár az amerikai deviza - írja a Portfolio.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

A forint 308,2 közelében volt az euróval szemben ma reggel, ez minimális gyengülést jelentett a magyar deviza szempontjából. A dollárral szemben 262 közelében járt a magyar deviza, míg a svájci frank 267,7 forintba került. A forint az utóbbi napokban befagyott 308 körül , innen talán a jövő héten tud kimozdulni, hiszen kedden kamatdöntő ülést tart az MNB Monetáris Tanácsa, mely tovább lazíthat a monetáris kondíciókon, ami elvileg a forint gyengülésével kellene, hogy járjon.

Keddig még maradhat a semmittevés a forint piacán

A forint régiós versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is mérsékelt erősödéssel kezdte a napot, míg a feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,1 százalékkal gyengült a dollárral szemben, akárcsak a török líra és a dél-afrikai rand.

Az euró-dollár piacon egyelőre nem látunk nagy elmozdulást, 1,1767 körül stagnál a jegyzés. Ez talán a jövő hét második felében változhat, amikor csütörtökön majd kamatdöntő ülést tart az EKB, és várhatóan muszáj lesz valamit mondania az eszközvásárlási program jövőjéről. A japán jen reggel 0,1 százalékos gyengüléssel kezdett a dollárral szemben, míg az angol font mérsékelt erősödést mutat.

Keddig még maradhat a semmittevés a forint piacán

A ma megjelenő makroadatok közül említésre érdemes a Fed Bézs könyve, de a befektetők várhatóan elsősorban a jegybanki megszólalásokra figyelnek majd. Délelőtt megszólal Mario Draghi EKB-elnök, majd magyar idő szerint este a Fed oldaláról érkeznek nyilatkozatok. Magyar szempontból fontos lehet még este az a zártkörű vacsora, melyen Jean-Claude Juncker a V4-országok vezetőivel igyekszik tisztázni a vitás kérdéseket.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.

KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?