Nem mozdult a forint

agrarszektor.hu
Szerda reggel sem mozdult érdemben a forint az euróval szemben, minimális gyengülés után 308 felett kezdte a napot a magyar deviza. Egyelőre a dollár piacán sem látunk jelentős mozgást, az utóbbi napok erősödése után kivár az amerikai deviza - írja a Portfolio.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A forint 308,2 közelében volt az euróval szemben ma reggel, ez minimális gyengülést jelentett a magyar deviza szempontjából. A dollárral szemben 262 közelében járt a magyar deviza, míg a svájci frank 267,7 forintba került. A forint az utóbbi napokban befagyott 308 körül , innen talán a jövő héten tud kimozdulni, hiszen kedden kamatdöntő ülést tart az MNB Monetáris Tanácsa, mely tovább lazíthat a monetáris kondíciókon, ami elvileg a forint gyengülésével kellene, hogy járjon.

Keddig még maradhat a semmittevés a forint piacán

A forint régiós versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is mérsékelt erősödéssel kezdte a napot, míg a feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,1 százalékkal gyengült a dollárral szemben, akárcsak a török líra és a dél-afrikai rand.

Az euró-dollár piacon egyelőre nem látunk nagy elmozdulást, 1,1767 körül stagnál a jegyzés. Ez talán a jövő hét második felében változhat, amikor csütörtökön majd kamatdöntő ülést tart az EKB, és várhatóan muszáj lesz valamit mondania az eszközvásárlási program jövőjéről. A japán jen reggel 0,1 százalékos gyengüléssel kezdett a dollárral szemben, míg az angol font mérsékelt erősödést mutat.

Keddig még maradhat a semmittevés a forint piacán

A ma megjelenő makroadatok közül említésre érdemes a Fed Bézs könyve, de a befektetők várhatóan elsősorban a jegybanki megszólalásokra figyelnek majd. Délelőtt megszólal Mario Draghi EKB-elnök, majd magyar idő szerint este a Fed oldaláról érkeznek nyilatkozatok. Magyar szempontból fontos lehet még este az a zártkörű vacsora, melyen Jean-Claude Juncker a V4-országok vezetőivel igyekszik tisztázni a vitás kérdéseket.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?