2023. szeptember 21. csütörtök Máté, Mirella

Gazdálkodási napló, nitrát adatlap: elérhetők a nyomtatványok

agrarszektor.hu
Elérhetők a 2017-es gazdálkodási napló ("web-GN") és a nitrát adatlap beküldéséhez szükséges elektronikus űrlapok a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján. Kizárólag elektronikusan lehet teljesíteni az adatszolgáltatási kötelezettséget, amelyre a gazdálkodási naplónál január 1-31., míg a nitrát adatszolgáltatásnál január 1- március 31-ig van mód.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

Az adminisztrációs terhek csökkentése érdekében kizárólag elektronikus úton teljesíthetik adatszolgáltatási kötelezettségüket a 2017-ben különböző támogatásokban részesült gazdálkodók - hívja fel a figyelmet a Nébih. A hatályos szabályozás értelmében a papír alapon beérkező adatlapok elfogadására nincs lehetőség.

A kedvezményezettek az összes támogatási konstrukcióra vonatkozóan egyetlen gazdálkodási napló, úgynevezett web-GN kitöltésével és beküldésével tehetnek eleget adatszolgáltatási kötelezettségüknek. A web-GN elektronikus benyújtására január 1-je és 31-e között van mód, ezt követően az információközlés már nem oldható meg.

A vizek mezőgazdasági eredetű nitrátszennyezéssel szembeni védelméhez szükséges cselekvési programhoz kötődő nitrát adatszolgáltatást január 1-jétől március 31-ig kell teljesíteni. A határidő leteltével itt is csak rendkívüli esetben, hatósági felszólítást követően pótolható az adatszolgáltatás.

A kitöltött elektronikus űrlapot mindkét esetben a Nébih-nek kell benyújtani.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?