Gazdálkodási napló, nitrát adatlap: elérhetők a nyomtatványok

agrarszektor.hu
Elérhetők a 2017-es gazdálkodási napló ("web-GN") és a nitrát adatlap beküldéséhez szükséges elektronikus űrlapok a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján. Kizárólag elektronikusan lehet teljesíteni az adatszolgáltatási kötelezettséget, amelyre a gazdálkodási naplónál január 1-31., míg a nitrát adatszolgáltatásnál január 1- március 31-ig van mód.

Az adminisztrációs terhek csökkentése érdekében kizárólag elektronikus úton teljesíthetik adatszolgáltatási kötelezettségüket a 2017-ben különböző támogatásokban részesült gazdálkodók - hívja fel a figyelmet a Nébih. A hatályos szabályozás értelmében a papír alapon beérkező adatlapok elfogadására nincs lehetőség.

A kedvezményezettek az összes támogatási konstrukcióra vonatkozóan egyetlen gazdálkodási napló, úgynevezett web-GN kitöltésével és beküldésével tehetnek eleget adatszolgáltatási kötelezettségüknek. A web-GN elektronikus benyújtására január 1-je és 31-e között van mód, ezt követően az információközlés már nem oldható meg.

A vizek mezőgazdasági eredetű nitrátszennyezéssel szembeni védelméhez szükséges cselekvési programhoz kötődő nitrát adatszolgáltatást január 1-jétől március 31-ig kell teljesíteni. A határidő leteltével itt is csak rendkívüli esetben, hatósági felszólítást követően pótolható az adatszolgáltatás.

A kitöltött elektronikus űrlapot mindkét esetben a Nébih-nek kell benyújtani.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?