A holnapi kamatdöntés meghatározhatja a forint sorsát

agrarszektor.hu
Komoly kilengéseket produkált az euró-dollár jegyzés a múlt héten, várhatóan ez folytatódik majd a következő napokban, szerdán ugyanis jön a Fed kamatdöntő ülése. Persze nem valószínű, hogy változtatnak a kamaton, de az amerikai jegybank is erős jelzést küldhet a piacnak az árfolyammal kapcsolatban. Itthon az MNB holnapi kamatdöntése határozhatja meg a forint sorsát - írja a Portfolio.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Hétfő reggel 309,2 körül kezdte a hetet a forint az euróval szemben, ami szinte hajszálra megegyezett a péntek esti szinttel. Az utóbbi hetekben már megszokottá vált, hogy a 308-310-es szintre szorult be a forint árfolyama, innen nem tud egyelőre kimozdulni. Holnap viszont jó alkalom lehet az MNB kamatdöntő ülése, hogy ez változzon. A szakértők többsége nem vár további lépéseket a jegybanktól, de a közlemény hangvételével demonstrálhatják, mennyire bátrak a lazítást illetően. A dollárral szemben 248,95-nél járt a magyar deviza, míg a svájci frank 266 forintba került.

Folytatódhat a rángatás a dollár piacán

A forint versenytársai közül a lengyel zloty 0,1 százalékos erősödéssel kezdi a hetet az euróval szemben, és a cseh korona is minimális javulást mutat. A feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,3 százalékkal gyengült a dollárral szemben, a török líra és a dél-afrikai rand pedig szintén hasonló mértékű visszaeséssel kezdte a hétfőt.

Az euró-dollár árfolyamban ma reggel stagnálást láttunk, a jelek szerint 1,242 körül várják a befektetők a Fed szerdai kamatdöntő ülését. A múlt héten Donald Trump amerikai elnök és Steve Mnuchin pénzügyminiszter is szóba hozta a dollár gyengélkedését Davosban, így nem lenne meglepő, ha a Fed is szóba hozná az árfolyamot. Hétfő reggelre a svájci frank 0,3 százalékkal, míg az angol font 0,1 százalékkal  gyengült az euróval szemben.

Folytatódhat a rángatás a dollár piacán

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?