Sokat bukhatnak azok a gazdák, akik erre a határidőre nem figyelnek oda

Sokat bukhatnak azok a gazdák, akik erre a határidőre nem figyelnek oda

agrarszektor.hu
Már a tavaszi fagyok megmutatták, mekkora szükség van mezőgazdasági biztosításokra: az április elsején hajnalban mért -10 fok az ország szinte teljes területén elvitte a kajszi- és az őszibarackot. Idén is van lehetőség állami díjtámogatásra, melyre április 6. és május 15. között pályázhatnak a gazdálkodók.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Groupama Biztosító tapasztalatai szerint évről évre egyre gyakoribbak az extrém időjárási körülmények, melyek koncentráltan idéznek elő a korábbi években megszokotthoz képest jóval nagyobb károkat a mezőgazdaságban is - írja közleményében a cég. Az év egészére vonatkozóan elmondható, hogy továbbra is a lábon álló növényállományokat érintik leginkább a károk: az összes kárbejelentés háromnegyede, és a kifizetett szolgáltatás közel 80%-a növénybiztosításokhoz kapcsolódik. Idén már a tavaszi fagyok is nagy károkat okoztak: április 1-jén és 2-án hajnalban sok helyen -10 fok alá süllyedt a hőmérséklet, ami az ország szinte egész területén elvitte a kajszi- és az őszibarackot, és sok helyen érintette a cseresznye-, meggy- és almaültetvényeket is. Az április 1-től kezdődő tavaszi fagyok esetében egyébként - 2 fok alatt szolgáltatnak a biztosítók.

Forrás: MTI Fotó: Balázs Attila

Egyszerűsödtek a szerződéskötési folyamatok

A tavalyi évhez képest ez idáig nem csökkent a mezőgazdasági szerződéskötések száma, ebben azonban az is szerepet játszik, hogy a Groupama Biztosító a gazdák és saját szakértői egészségének védelmében több olyan változtatást is bevezetett, mely személyes találkozás nélkül is lehetővé teszi a gördülékeny ügyintézést. A járványügyi helyzetre való tekintettel meghozott intézkedésekkel bővítették például a telefonos és az online ügyintézés lehetőségeit, így a gazdák gyakorlatilag személyes találkozás nélkül is meg tudják kötni az egész év gazdálkodására kiható biztosítási szerződéseiket.

Idén is van lehetőség az állami díjtámogatásra

A mezőgazdasági biztosítások kötését továbbra is ösztönzi az állami díjtámogatás, melyre idén április 6. és május 15. között pályázhatnak a gazdálkodók. A díjtámogatott növénybiztosítások népszerűségét jellemzi, hogy az elmúlt években másfélszeresére nőtt az ilyen módon megkötött növénybiztosítások száma. 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?