Óriási siker: biztonságosan és eredményesen zárult a debreceni Farmer Expo

Óriási siker: biztonságosan és eredményesen zárult a debreceni Farmer Expo

agrarszektor.hu
Sikeres volt az idei debreceni Farmer Expo, amelynek a legfontosabb eredménye, hogy létrejött és találkozhattak egymással az agrárium szereplői - közölte Vaszkó László vásárigazgató a három napos rendezvény zárása után.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A debreceni mezőgazdasági és élelmiszeripari kiállításokat csaknem harminc éve szervező V-Trade Kft. ügyvezetője azt is elmondta, hogy a vírusjárvány miatt márciusban úgy döntöttek, az idén elmarad a Farmer Expo, de májusban olyan termelői, beszállítói és látogatói érdeklődéssel szembesültek, ami az expo megszervezésére késztette őket, olvasható a hirado.hu oldalán.

December 3-4-én rendezi meg a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít. Az esemény egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről. A konferencia napirendre veszi az ágazati szereplőit érintő legforróbb témákat és legfontosabb szabályozási változásokat is. A rendezvény az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt, illetve lehetőséget biztosít a networkingre és a kapcsolatépítésre is. Ne hagyja ki a siófoki Agrárszektor Konferenciát december 3-4-én!
A koronavírus-járvány kitörése óta ez volt az első gazdasági kiállítás Kelet-Közép-Európában. Az idei expón 127 cég mutatkozott be mintegy 6 ezer négyzetméter épített területen és csaknem 50 ezer négyzetméter szabad területen

- mondta Vaszkó László.

A biztonsági intézkedésekről a vásárigazgató elmondta, hogy 8 ezer maszkot osztottak ki a látogatóknak, a 36 fertőtlenítőhelyen ötven liter fertőtlenítő fogyott, a látogatók rendkívül fegyelmezetten betartottak minden óvintézkedést.

A szakmai programokat fedett, de nem zárt térben tartották meg, rendkívüli érdeklődés volt a sertés-, a szarvasmarha- és a baromfi-tenyésztési fórumok, valamint a növénytermesztési tanácskozás iránt, amelyeken egyebek mellett a piaci várakozásokról és a pályázati lehetőségekről is tájékozódhattak a gazdák. Vaszkó László azt is megjegyezte, hogy nagy volt az érdeklődés a lovasprogramok iránt, soha annyi ló nem volt még a Farmer Expón, mint az idén. Ezzel összefüggésben a vásárigazgató jelezte, hogy jövőre, a 30. Farmer Expón hosszú évek kimaradása után ismét megrendezik a karneváli lovaskupát, várhatóan hazai és külföldi résztevőkkel.

Vaszkó László reményei szerint egy már korábban tervezett programjuk is valóra válik jövőre: nemzetközi konferencián vázolhatják majd fel az agrárágazattal kapcsolatos víziójukat a világ minden tájáról érkező szakemberek arról, hogy milyen lehet a világ mezőgazdasága fél évszázad múlva.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?