Több száz milliós támogatást kapott a nagy visontai gabonafeldolgozó

Több száz milliós támogatást kapott a nagy visontai gabonafeldolgozó

agrarszektor.hu
Az Egészségipari Támogatási Program nem pusztán a mostani válsághelyzetre való reagálás, része a kormány gazdaságpolitikai terveinek, amelyek azt célozzák, hogy a magyar gazdaság felkészüljön a járvány utáni helyzetre is - jelentette ki Varga Mihály a program újabb támogatási szerződéseinek aláírási ünnepségén. Az aláíró vállalkozások összesen 2,5 milliárd forintnyi beruházást valósítanak meg, derült ki a Pénzügyminisztérium közleményéből.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A járványhelyzettel az egészségipar, az ellátáshoz szükséges eszközök és gyógyszerek gyártása stratégiai ágazattá vált, világos tehát, hogy Magyarországnak a saját lábára kell állni az egészségiparban is, jelentette ki Varga Mihály. Ahogy a pénzügyminiszter fogalmazott, azokat a beruházásokat kell támogatni, amelyek erősítik az önállóságot, az önellátást, és a növekedés további forrását jelentik. A tárcavezető kiemelte, hogy a hazai gyártók úgy tudnak csak megerősödni, ha a termékeiknek van piaca is. A kormány ebben is partnere az iparági szereplőknek, nem csupán a járvány elleni védekezés során, hanem akár a külpiacra lépés támogatásakor is.

Varga Mihály hozzátette, hogy a programra most 50 milliárd forintot különítettek el, azonban az újabb pályázók programjait látva ez a keret akár tovább is emelkedhet. A pénzügyminiszter felidézte, hogy a kormány júliusban döntött úgy, hogy a kórházi adósságrendezéssel megkezdett munkát folytatva támogatási programot indít a hazai egészségipar megerősítésére. A pályázatot augusztusban írta ki a Pénzügyminisztérium, az első szerződéseket október elsején írták alá összesen 2,7 milliárd forintnyi támogatásról, amellyel 4 milliárd 220 millió forintos beruházást tudnak megvalósítani. Így a mostani körrel együtt közel 7 milliárd forintnyi egészségipari beruházás indulhat Magyarországon.

A MEDITOP Kft. mostani fejlesztése a vírusfertőzés megelőzéséhez és a betegek kezeléséhez szükséges gyógyszerek előállításához kapcsolódik. A több mint 1,6 milliárd forintos beruházáshoz a kormány 1,5 milliárd forinttal járul hozzá. A Pharmaherb Kft. 407 millió forintos projektjéhez 276 millió forintos támogatás társul az ETP révén. A beruházás megvalósítását követően a társaság olyan technológiával fog rendelkezni, amelynek köszönhetően mind a minőség, mind a kapacitás tekintetében képes lesz kiszolgálni a hazai piaci igényeket, egyúttal erősíti a hazai vállalkozások jelenlétét a tinktúrák piacán. A VIRESOL Kft. Magyarország legnagyobb és legkorszerűbb búzakeményítő gyára, amely szintén a járványhoz kapcsolódó 430 millió forintos kapacitásbővítést valósít meg, hazai alapanyagforrásból tud majd az egyre emelkedő etanol termékek iránti keresletnek eleget tenni. Ehhez a kormány 406 millió forintos támogatást nyújt.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?