Vallott Nagy István: így tenné vonzóvá a mezőgazdaságot a fiatalok számára

Vallott Nagy István: így tenné vonzóvá a mezőgazdaságot a fiatalok számára

agrarszektor.hu
A magyar mezőgazdaság számára létfontosságú a nemzedékváltás gördülékenyebbé tétele, jelenleg ugyanis ez a pálya nem vonzó a fiatalok számára, nem látnak benne kitörési lehetőséget, és nem jelent számukra perspektívát - tájékoztatott Nagy István Agrárminiszter a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem kuratóriumának bemutatkozó sajtótájékoztatóján. A kuratórium tagjaként elmondta, az új integrált egyetem kulcsszerepet tölt be a generációváltásban, hiszen amellett, hogy az új technológiák kézségszinten lesznek oktatva, cél lesz a pályaorientációs fókusz adása is.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

2021. február 1-jétől a korábbi Szent István Egyetem alapítványi fenntartásban, és új néven, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemként működik tovább. Az Innovációs és Technológiai Miniszter 2021. január 4-én kinevezte az alapítvány kuratóriumának tagjait, többek között Nagy Istvánt is. A kuratóriumot bemutató sajtótájékoztatón az agrárminiszter elmondta, az új, integrált egyetem a magyar mezőgazdaság és a vidék megújulásának záloga, ahol az új technológiák készségszinten lesznek oktatva, hiszen ma már multidiszciplináris tudásra van szükség az agrárium területén is. 

Kiemelte, az egyetem kulcsszerepet tölt be a generációváltásban, a nemzedékváltás gördülékenyebbé tétele ugyanis létfontosságú a magyar mezőgazdaság számára. Ez a pálya jelenleg nem vonzó a fiataloknak, nem jelent számukra perspektívát, nem látnak benne kitörési lehetőséget, ezért cél a pályaorientációs fókusz adása, a megfelelő informatika tudás biztosítása, illetve a mezőgazdaság izgalmassá tétele - tette hozzá. Nagy István szerint az agrár-felsőoktatás eddig nem volt hatékony Magyarországon, ezért az integráció eredményeként létrejött egyetem célja a hatékonyság növelése is, amellett, hogy egyik feladatának tekinti, hogy minél többen válasszák ezt a szakmát.

Címlapkép forrása: MTI/Kovács Attila

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 13. 14:03