Megtudtuk: több ezer gazdát érintő változásról döntött az Agrárminisztérium

Megtudtuk: több ezer gazdát érintő változásról döntött az Agrárminisztérium

agrarszektor.hu
Speciális szabályok érvényesek egyes agrár-környezetgazdálkodási és ökológiai gazdálkodási támogatások kifizetési igénylésének benyújtására.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az Agrárminisztérium ebben az évben lehetőséget teremtett az Agrár-környezetgazdálkodási kifizetés és az Ökológiai gazdálkodásra történő áttérés, ökológiai gazdálkodás fenntartása felhívások folytatására, illetve egyes támogatások kötelezettségvállalási időszakának meghosszabbítására - írja közleményében az agrártárca. A hosszabbítás a korábbi évek gyakorlatát érdemben módosítja. A két programban maradni kívánó, összesen közel 10.500 gazdálkodó számára az 5. éves kifizetési kérelmük kapcsán kiadott döntés jogerőre emelkedése után szükség van módosított támogató okiratok kiállítására.

Az Agrárminisztérium felhívja a kedvezményezett gazdálkodók figyelmét, hogy amennyiben a kötelezettségvállalási időszak meghosszabbítása iránti kérelmet, illetve kötelezettség-átvételi kérelmet nyújtottak be, úgy a 2021. évre vonatkozó kifizetési igényléseiket - a valóságnak megfelelően és a hosszabbításra irányuló nyilatkozatok figyelembevételével - abban az esetben is szíveskedjenek benyújtani az egységes kérelem keretében, amennyiben jogerős módosított támogatói okirattal még nem rendelkeznek. A kifizetési kérelem határidőben történő benyújtása tehát a módosított támogatói okirat hiányában is szükséges. További információk a www.palyazat.gov.hu és a www.mvh.allamkincstar.gov.hu oldalakon érhetőek el.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?