Kezdődik a nagy összeírás: több mint 20 ezer egyéni gazdaságot érint az adatgyűjtés

Kezdődik a nagy összeírás: több mint 20 ezer egyéni gazdaságot érint az adatgyűjtés

MTI
Országszerte több mint 20 ezer egyéni gazdaság összeírását kezdi meg pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az adatszolgáltatást kormányrendelet írja elő, az érintetteknek a válaszadás kötelező - tájékoztatta a KSH közleményében az MTI-t.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A KSH közleményébe kiemelte, hogy a válaszadók május 25-ig online, azt követően pedig június 15-ig összeírók segítségével, személyesen vagy telefonon keresztül válaszolhatnak a kérdésekre. Az adatgyűjtés célja, hogy naprakész információkkal szolgáljon a hazai és a nemzetközi döntéshozók, illetve a gazdálkodók számára, továbbá az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítése az Eurostat felé.

Tóth Péter, a KSH statisztikai tanácsadója arra kérte az érintetteket, hogy lehetőség szerint minél többen vegyék igénybe az online kitöltési felületet, mert az "egyszerű, gyors és kényelmes". Azok, akik a kérdőívet május 25. éjfélig online kitöltik és véglegesítik, nyereményjátékban vehetnek részt, amelynek keretében 100 ezer forint értékű vásárlási utalványt sorsolnak ki.

Az összeírás során a gazdáknak a használatukban lévő földterületről, továbbá az állatállomány nagyságáról kell adatokat szolgáltatniuk. A KSH törekszik arra, hogy csökkentse a válaszadók terheit, így ezúttal sem kell megadni azokat az adatokat, amelyeket a hivatal át tud venni a Magyar Államkincstár egységes területalapú támogatási rendszeréből - olvasható a közleményben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?