Egyre durvább a gazdatüntetés Hollandiában: komoly lépést fontolgat a kormány

Egyre durvább a gazdatüntetés Hollandiában: komoly lépést fontolgat a kormány

agrarszektor.hu
Hetek óta tartanak a kiterjedt gazdatüntetések Hollandiában, melyek oka, hogy a kormány 2030-ig szeretne olyan nitrogén-kibocsátási klímacélokat elérni, amelyek farmok felszámolását vonnák maguk után. Egyes régiókban felére kellene csökkenteni a kibocsátást, ami az ott tevékenykedő gazdaságok harmadának bezárását jelenthetné.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A holland pénzügyminisztérium egy eddig nem publikált tanulmányra hivatkozva azonban most úgy nyilatkozott, hogy a jelenleg előírtnál jóval alacsonyabb kibocsátás-csökkentési célok előirányzása is elfogadható lehet abban az esetben, ha országos szinten teljesülnek az emissziós klímacélok. Magyarul, ha a közlekedés, az ipar, és egyéb szereplők egyaránt végrehajtják környezetvédelmi intézkedéseiket, a gazdákra is kevesebb teher hárulhat - írja a FruitVeB.

EZ IS ÉRDEKELHET

Az előző héten a traktorokkal vonuló gazdák egy kisebb repülőteret is blokád alá vontak, ám atrocitásokra nem került sor. A humanitárius szállítmányokkal induló repülőgépek felszállásakor a munkagépekkel a tüntetők rövid időre levonultak a kifutópályáról, egyébként együtt kávézgattak a reptér üzemeltetőivel. Tanulságos továbbá, hogy a protestáló gazdák között rengetegen vannak olyanok is, akiknek a gazdaságát az esetleges bezárások nem érintenék, de szolidaritást vállalva a többiekkel vállalta a részvételt a megmozdulásokban.

Címlapkép forrása: MTI/EPA/ANP/VINCENT JANNINK

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 17. 16:02