2023. február 3. péntek Balázs

Egyre durvább a gazdatüntetés Hollandiában: komoly lépést fontolgat a kormány

agrarszektor.hu
Hetek óta tartanak a kiterjedt gazdatüntetések Hollandiában, melyek oka, hogy a kormány 2030-ig szeretne olyan nitrogén-kibocsátási klímacélokat elérni, amelyek farmok felszámolását vonnák maguk után. Egyes régiókban felére kellene csökkenteni a kibocsátást, ami az ott tevékenykedő gazdaságok harmadának bezárását jelenthetné.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

A holland pénzügyminisztérium egy eddig nem publikált tanulmányra hivatkozva azonban most úgy nyilatkozott, hogy a jelenleg előírtnál jóval alacsonyabb kibocsátás-csökkentési célok előirányzása is elfogadható lehet abban az esetben, ha országos szinten teljesülnek az emissziós klímacélok. Magyarul, ha a közlekedés, az ipar, és egyéb szereplők egyaránt végrehajtják környezetvédelmi intézkedéseiket, a gazdákra is kevesebb teher hárulhat - írja a FruitVeB.

EZ IS ÉRDEKELHET

Az előző héten a traktorokkal vonuló gazdák egy kisebb repülőteret is blokád alá vontak, ám atrocitásokra nem került sor. A humanitárius szállítmányokkal induló repülőgépek felszállásakor a munkagépekkel a tüntetők rövid időre levonultak a kifutópályáról, egyébként együtt kávézgattak a reptér üzemeltetőivel. Tanulságos továbbá, hogy a protestáló gazdák között rengetegen vannak olyanok is, akiknek a gazdaságát az esetleges bezárások nem érintenék, de szolidaritást vállalva a többiekkel vállalta a részvételt a megmozdulásokban.

Címlapkép forrása: MTI/EPA/ANP/VINCENT JANNINK

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?