Egyre durvább a gazdatüntetés Hollandiában: komoly lépést fontolgat a kormány

Egyre durvább a gazdatüntetés Hollandiában: komoly lépést fontolgat a kormány

agrarszektor.hu
Hetek óta tartanak a kiterjedt gazdatüntetések Hollandiában, melyek oka, hogy a kormány 2030-ig szeretne olyan nitrogén-kibocsátási klímacélokat elérni, amelyek farmok felszámolását vonnák maguk után. Egyes régiókban felére kellene csökkenteni a kibocsátást, ami az ott tevékenykedő gazdaságok harmadának bezárását jelenthetné.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A holland pénzügyminisztérium egy eddig nem publikált tanulmányra hivatkozva azonban most úgy nyilatkozott, hogy a jelenleg előírtnál jóval alacsonyabb kibocsátás-csökkentési célok előirányzása is elfogadható lehet abban az esetben, ha országos szinten teljesülnek az emissziós klímacélok. Magyarul, ha a közlekedés, az ipar, és egyéb szereplők egyaránt végrehajtják környezetvédelmi intézkedéseiket, a gazdákra is kevesebb teher hárulhat - írja a FruitVeB.

EZ IS ÉRDEKELHET

Az előző héten a traktorokkal vonuló gazdák egy kisebb repülőteret is blokád alá vontak, ám atrocitásokra nem került sor. A humanitárius szállítmányokkal induló repülőgépek felszállásakor a munkagépekkel a tüntetők rövid időre levonultak a kifutópályáról, egyébként együtt kávézgattak a reptér üzemeltetőivel. Tanulságos továbbá, hogy a protestáló gazdák között rengetegen vannak olyanok is, akiknek a gazdaságát az esetleges bezárások nem érintenék, de szolidaritást vállalva a többiekkel vállalta a részvételt a megmozdulásokban.

Címlapkép forrása: MTI/EPA/ANP/VINCENT JANNINK

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?