Egyre durvább a gazdatüntetés Hollandiában: komoly lépést fontolgat a kormány

Egyre durvább a gazdatüntetés Hollandiában: komoly lépést fontolgat a kormány

agrarszektor.hu
Hetek óta tartanak a kiterjedt gazdatüntetések Hollandiában, melyek oka, hogy a kormány 2030-ig szeretne olyan nitrogén-kibocsátási klímacélokat elérni, amelyek farmok felszámolását vonnák maguk után. Egyes régiókban felére kellene csökkenteni a kibocsátást, ami az ott tevékenykedő gazdaságok harmadának bezárását jelenthetné.

Újra együtt a magyar agrár szakma Siófokon, az Agrárszektor Konferencián | 2023. november 29-30., Siófok

Rendkívüli mértékben hektikussá vált az utóbbi időszakban a világ élelmiszerpiaca, mivel a keresleti-kínálati viszonyokat több nagyon komoly, kiszámíthatatlan tényező befolyásolja. A bizonytalanság minden meghatározó agrárágazatban jelen van, de különösen igaz a gabonaszektorra, amelyet a tavaly kirobbant orosz-ukrán háború következményei teljesen felforgattak.

Előadóink között Andréka Tamás, Győrffy Balázs, Szabó Levente, Detre Miklós, Bene Zoltán, Makai Szabolcs, Jakab István, Kulik Zoltán, Reng Zoltán.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

A holland pénzügyminisztérium egy eddig nem publikált tanulmányra hivatkozva azonban most úgy nyilatkozott, hogy a jelenleg előírtnál jóval alacsonyabb kibocsátás-csökkentési célok előirányzása is elfogadható lehet abban az esetben, ha országos szinten teljesülnek az emissziós klímacélok. Magyarul, ha a közlekedés, az ipar, és egyéb szereplők egyaránt végrehajtják környezetvédelmi intézkedéseiket, a gazdákra is kevesebb teher hárulhat - írja a FruitVeB.

EZ IS ÉRDEKELHET

Az előző héten a traktorokkal vonuló gazdák egy kisebb repülőteret is blokád alá vontak, ám atrocitásokra nem került sor. A humanitárius szállítmányokkal induló repülőgépek felszállásakor a munkagépekkel a tüntetők rövid időre levonultak a kifutópályáról, egyébként együtt kávézgattak a reptér üzemeltetőivel. Tanulságos továbbá, hogy a protestáló gazdák között rengetegen vannak olyanok is, akiknek a gazdaságát az esetleges bezárások nem érintenék, de szolidaritást vállalva a többiekkel vállalta a részvételt a megmozdulásokban.

Címlapkép forrása: MTI/EPA/ANP/VINCENT JANNINK

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Portfolio Investment Day 2023
Money, Money, Money - lakossági befektetési konferencia.
Budapest Economic Forum 2023
Előadóink között: Bod Péter Ákos, Surányi György, Nagy Márton, Navracsics Tibor, Papi Laura.
EZT OLVASTAD MÁR?