Túl sokat akartak az olasz gazdák: nem kaptak engedélyt a nagy bevonulásra

Túl sokat akartak az olasz gazdák: nem kaptak engedélyt a nagy bevonulásra

MTI
A gazdatüntetések Rómát körbevevő traktoraiból tíz jármű hajthat be a városba a péntekre kitűzött megmozdulásra - közölték a hatóságok. A tüntetők fel akarnak szólalni a Sanremói Dalfesztivál színpadán is. Róma központjában, a lateráni Szent János-bazilika előtti téren tarthatják meg demonstrációjukat a gazdatüntetések résztvevői pénteken. A hatóságok azonban nem engedélyezték, hogy a város határában napok óta várakozó több száz traktor is behajtson Róma utcáira. Csak tíz traktor juthat el a bazilika előtti térre.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A megmozdulást az Agrár Felszabadulás nevű gazdacsoport hirdette meg. Vezetőjük, Salvatore Fais úgy nyilatkozott, nem mondtak még le arról a tervükről, hogy traktoraikkal végigvonuljanak a Róma körüli körgyűrűn. Egy másik csoport, amely az Elárult Mezőgazdasági Dolgozók nevet viseli, erőteljesebb akciót szeretne felmutatni: ezért az egész országból Rómába szólította az ágazat képviselőit egy újabb nagyszabású demonstrációra, amelyet jövő héten akarnak megrendezni.

EZ IS ÉRDEKELHET

Több ezer traktor, kamion és mezőgazdasági gép érkezését várjuk. A hatóságoktól azt kértük, hogy a Circus Maximus mezején vonulhassunk fel

- mondta vezetőjük, Daniele Calvani.

A Rómába vezető országutakon folyamatosan érkeznek a traktorok, amelyeknek négy parkolási helyszínt jelöltek ki a hatóságok a körgyűrűn kívül. A tüntetők bejelentették, hogy küldöttségük csütörtök este fel akar lépni a Sanremói Dalfesztivál színpadán, hangot adva követeléseiknek. A fesztivált rendező RAI köztelevízió közölte, hogy egyelőre semmilyen megállapodás nem született a gazdák esetleges részvételéről.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?