Túl sokat akartak az olasz gazdák: nem kaptak engedélyt a nagy bevonulásra

Túl sokat akartak az olasz gazdák: nem kaptak engedélyt a nagy bevonulásra

MTI
A gazdatüntetések Rómát körbevevő traktoraiból tíz jármű hajthat be a városba a péntekre kitűzött megmozdulásra - közölték a hatóságok. A tüntetők fel akarnak szólalni a Sanremói Dalfesztivál színpadán is. Róma központjában, a lateráni Szent János-bazilika előtti téren tarthatják meg demonstrációjukat a gazdatüntetések résztvevői pénteken. A hatóságok azonban nem engedélyezték, hogy a város határában napok óta várakozó több száz traktor is behajtson Róma utcáira. Csak tíz traktor juthat el a bazilika előtti térre.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A megmozdulást az Agrár Felszabadulás nevű gazdacsoport hirdette meg. Vezetőjük, Salvatore Fais úgy nyilatkozott, nem mondtak még le arról a tervükről, hogy traktoraikkal végigvonuljanak a Róma körüli körgyűrűn. Egy másik csoport, amely az Elárult Mezőgazdasági Dolgozók nevet viseli, erőteljesebb akciót szeretne felmutatni: ezért az egész országból Rómába szólította az ágazat képviselőit egy újabb nagyszabású demonstrációra, amelyet jövő héten akarnak megrendezni.

EZ IS ÉRDEKELHET

Több ezer traktor, kamion és mezőgazdasági gép érkezését várjuk. A hatóságoktól azt kértük, hogy a Circus Maximus mezején vonulhassunk fel

- mondta vezetőjük, Daniele Calvani.

A Rómába vezető országutakon folyamatosan érkeznek a traktorok, amelyeknek négy parkolási helyszínt jelöltek ki a hatóságok a körgyűrűn kívül. A tüntetők bejelentették, hogy küldöttségük csütörtök este fel akar lépni a Sanremói Dalfesztivál színpadán, hangot adva követeléseiknek. A fesztivált rendező RAI köztelevízió közölte, hogy egyelőre semmilyen megállapodás nem született a gazdák esetleges részvételéről.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?