Olaszországban is áll a bál: traktorokkal zárták el az utakat a gazdák

Olaszországban is áll a bál: traktorokkal zárták el az utakat a gazdák

MTI
Az Olaszországot észak-dél irányban összekötő autósztráda kapuit és a városokba bevezető utakat zárták el traktoraikkal hétfőn az olasz gazdák, akik a következő napokban is folytatják tiltakozó megmozdulásaikat.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Umbria tartományban, Orte város magasságában, az A1-es autósztráda kapuinál közel negyven traktorral és mezőgazdasági géppel sorakoztak fel a tüntetők. Szombat óta demonstrálnak itt, és a következő napokban is visszatérnek. A rendőrség felügyeli, hogy az autósztrádán haladó járművek ha lassan is, de át tudjanak hajtani a kapukon.

A szintén közép-olaszországi Viterbóban az egyik legforgalmasabb városkaput torlaszolták el, ami közlekedési dugóhoz vezetett. A tüntetők a Coldiretti termelői szövetség közeli székházáról letépték a zászlókat, amelyeket elégették. Hasonlóképpen traktorokkal vonultak fel Friuli-Venezia Giulia tartományban is. Udine város stadionjánál mintegy hetven traktor gyűlt össze. Hétszáz traktor lepte el Foggia város utcáit a déli Puglia tartományban. Dudakoncert kíséretében azt skandálták, hogy addig folytatják, amíg nem érnek el eredményt. Az Olaszországban január 19-től egymást követő demonstrációk mindennapossá váltak. Szardínia szigetén keddre Cagliari kikötőjében hirdettek meg traktoros tüntetést.
 

A mezőgazdaság és az állattenyészés húsz éve nem volt ennyire rossz helyzetben, "a politika és az intézmények teljesen közönyétől kísérve, a bürokrácia hálója, a nem nyereséges áron forgalmazott agrártermékek, az egyre gyakoribb természeti csapások és állatbetegségek" térdre kényszerítették az ágazatot

- hangoztatta Tore Piana, a szardíniai Agrárkutató Központ (Csa) elnöke. Az olaszországi gazdatüntetések az Európai Unió agrárpolitikája ellen tüntetnek, de elégedetlenségüket fejezik ki a római kormány intézkedéseivel szemben is. Adókedvezményeket és az ágazatban dolgozni kívánó fiatalok támogatását szorgalmazzák.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?