Most jött a hír: megvan, ki lesz az új agrárminiszter Hollandiában

Most jött a hír: megvan, ki lesz az új agrárminiszter Hollandiában

agrarszektor.hu
Piet Adema lett az új holland agrárminiszter. A gazdatüntetések miatt lemondani kényszerült Henk Staghouwer utódja a Keresztény Unió korábbi elnöke lesz.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Hétfő délután 5 órakor a királyi palotában letette esküjét az új holland agrárminiszter. Piet Adema semmiféle gyakorlati tapasztalattal nem rendelkezik a mezőgazdaságot illetően, bár vidéken, az észak-hollandiai Frízföldön nőtt fel, és testvére gazdálkodó lett. Az új miniszter 2011-2015 között kis településeken volt polgármester, 2013 és 2021 között a Keresztény Unió (ChristenUnie) elnöke volt, jelenleg több szakmai kamara és egyesület igazgatótanácsának tagja - olvasható a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) oldalán.

Adema feladata elsősorban az lesz, hogy a kormánykoalícióban fontos pozíciókat betöltő zöldek által vázolt keretek között elfogadható jövőképet nyújtson a holland gazdáknak, mivel erre elődje képtelen volt. A szeptember elején lemondó Henk Staghouwer a „nem én vagyok a megfelelő ember erre a posztra” nyilatkozattal búcsúzott.

Most Johan Remkes, a demonstráló gazdákkal tárgyaló nitrogénügyi mediátor eredményeit figyelembe véve a legsürgetőbb feladat, hogy még a Prinsjesdag, azaz a király által szeptember 20-án megtartott éves országértékelő beszéd előtt egy olyan tömör, érthető és elfogadható víziót vázoljon fel, melynek célkitűzéseivel a gazdák és a kormányzat (elsősorban a zöldek) is egyetért. A feladat annak ellenére is sürgős és aktuális maradt, hogy a holland király már megtartotta országértékelő beszédét.

A gazdák egy jó miniszter érdemelnek. Három éven belül meglátjuk, hogy ez én vagyok-e! Meggyőződésem, hogy Hollandiában a mezőgazdaság a jövő

- jelentette ki Piet Adema.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?