Itt a magyar takarmánygyártó újabb dobása: elképesztő, mit építettek Szlovákiában

Itt a magyar takarmánygyártó újabb dobása: elképesztő, mit építettek Szlovákiában

agrarszektor.hu
A sikeres tesztüzemet követően elindult a magyar takarmányiparban piacvezető UBM Holding legújabb takarmánykeverő üzeme a szlovákiai Hernádcsányon. A 6,7 millió eurós, részben pályázati forrásból megvalósult üzemnek köszönhetően tizedével, évi 840 ezer tonnára bővülhet a csoport takarmánygyártási kapacitása. Az UBM célja, hogy régiós pozícióját tovább erősítve a következő években Kelet-Közép-Európában is meghatározó iparági szereplővé váljon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Elkészült az UBM Holding Nyrt. legújabb beruházása Szlovákiában, így az eddigi 760-ról 840 ezer tonnára bővülhet a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett csoport takarmánygyártó kapacitása. A Hernádcsányon megvalósult, 2021. elején indult beruházás 6,7 millió euróba került, ebből 478 millió forintot pályázati forrásból finanszírozott az UBM. Az új takarmánykeverő üzem csúcskapacitása évi 100 ezer tonna lehet, melyet a tervek szerint 2023-ra érhet el, ezzel a korábbi több mint háromszorosára ugorhat a csoport szlovák, míg 10 százalékkal a csoport teljes évi takarmánygyártó kapacitása - olvasható az UBM sajtóközleményében.

EZ IS ÉRDEKELHET

Az új üzemben baromfi, sertés és kérődző késztápokat készítenek, melyek fő piaca Szlovákia, Magyarország, Románia és Lengyelország. Az új üzem hatékonyan támogatja az UBM Holding Nyrt. üzleti céljait: a piacvezető hazai takarmányipari vállalatcsoport a továbbiakban is dinamikus növekedést tervez, és célja, hogy régiós pozícióját tovább erősítve a következő években Kelet-Közép-Európában is meghatározó iparági szereplővé váljon minőségi termékeivel és szolgáltatásaival. Ennek érdekében több beruházás, illetve azok előkészítése, valamint akvizíciós lehetőségek felkutatása folyik jelenleg is a román, szlovák és szerb piacokon.

Címlapkép forrása: UBM Holding

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?