Itt a magyar takarmánygyártó újabb dobása: elképesztő, mit építettek Szlovákiában

Itt a magyar takarmánygyártó újabb dobása: elképesztő, mit építettek Szlovákiában

agrarszektor.hu
A sikeres tesztüzemet követően elindult a magyar takarmányiparban piacvezető UBM Holding legújabb takarmánykeverő üzeme a szlovákiai Hernádcsányon. A 6,7 millió eurós, részben pályázati forrásból megvalósult üzemnek köszönhetően tizedével, évi 840 ezer tonnára bővülhet a csoport takarmánygyártási kapacitása. Az UBM célja, hogy régiós pozícióját tovább erősítve a következő években Kelet-Közép-Európában is meghatározó iparági szereplővé váljon.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

Elkészült az UBM Holding Nyrt. legújabb beruházása Szlovákiában, így az eddigi 760-ról 840 ezer tonnára bővülhet a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett csoport takarmánygyártó kapacitása. A Hernádcsányon megvalósult, 2021. elején indult beruházás 6,7 millió euróba került, ebből 478 millió forintot pályázati forrásból finanszírozott az UBM. Az új takarmánykeverő üzem csúcskapacitása évi 100 ezer tonna lehet, melyet a tervek szerint 2023-ra érhet el, ezzel a korábbi több mint háromszorosára ugorhat a csoport szlovák, míg 10 százalékkal a csoport teljes évi takarmánygyártó kapacitása - olvasható az UBM sajtóközleményében.

EZ IS ÉRDEKELHET

Az új üzemben baromfi, sertés és kérődző késztápokat készítenek, melyek fő piaca Szlovákia, Magyarország, Románia és Lengyelország. Az új üzem hatékonyan támogatja az UBM Holding Nyrt. üzleti céljait: a piacvezető hazai takarmányipari vállalatcsoport a továbbiakban is dinamikus növekedést tervez, és célja, hogy régiós pozícióját tovább erősítve a következő években Kelet-Közép-Európában is meghatározó iparági szereplővé váljon minőségi termékeivel és szolgáltatásaival. Ennek érdekében több beruházás, illetve azok előkészítése, valamint akvizíciós lehetőségek felkutatása folyik jelenleg is a román, szlovák és szerb piacokon.

Címlapkép forrása: UBM Holding

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?