Mi történik itt? Eltűnt több százezer magyar az országból

agrarszektor.hu
Véget ért a 2022-es összeírás Magyarországon, és bármennyire is hihetetlen, úgy tűnik, hogy "eltűnt" nagyjából 400 ezer magyar. A Központi Statisztikai Hivatalhoz (KSH) ugyanis legfeljebb 9,3 millió állampolgárról érkezhetett adat, miközben a lakosságszám nagyjából 9,68 millió. Elsőre gondolhatnánk, hogy nem mindenki töltötte ki a kérdőívet, de nem csak ez állhat a háttérben.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Az előző népszámlálás adataiból tovább számolva a KSH még idén januárban is azt közölte, hogy a magyar népesség létszáma 9689010 fő. Ehhez képest legfeljebb 9,3 millió állampolgárról érkezhetett adat, tehát majdnem 400 ezer a differencia. Több számlálóbiztos is megerősítette: a szülők bediktálták külföldön dolgozó gyermekeik adatait, vagyis a tényleges hiány minden valószínűség szerint ennél is nagyobb. Sokan lehetnek olyanok, akik már külföldön élnek, nincs is magyarországi lakásuk, így eleve bele sem kerültek a népszámlálásba, vagy ha van is ingatlanjuk itthon, nem jutott el hozzájuk a népszámlálási felhívás - írja a Népszava. Így hát ennek és más fennakadást okozó hibának (informatikai hibák, hosszú kérdéssorok stb.) köszönhetően jöhetett ki a közel 400 ezres mínusz.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?