Megvan a kormány nagy terve: ez vár a hentesüzletekre Magyarországon

Megvan a kormány nagy terve: ez vár a hentesüzletekre Magyarországon

agrarszektor.hu
2022 december végén jelent meg a Magyar Közlönyben az a rendelet, mely szerint a mikrovállalkozásként működő hentesüzletek számára a kormány támogatási keretet biztosít, az eredeti jogszabály 4,5 milliár forintot irányozott elő a célra. A napokban megjelent rendelettervezetben azonban azt látni, hogy 5,33 milliárd forintos keretről beszélhetünk, emellett az egyéni vállalkozók és gazdasági társaságok is pályázhatnak. A agrártárca tervei szerint több mint ezer hentesüzlet részesülhet a boltonként akár 3 millió forintos támogatásban.

HOLNAP JÖN AZ AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA 

Fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is! Még nem késő regisztrálni!

2022 december 22-én jelent meg a Magyar Közlönyben a rendelet, hogy a mikrovállalkozásként működő hentesüzletek számára a kormány támogatási keretet biztosít - írja a Portfolio. Az eredeti jogszabály 4,5 milliár forintot irányozott elő a célra. Az Agrárminisztérium 2023 januári bejelentése szerint üzletenként akár 3 millió forintot is kaphatnak a mikrovállalkozásként működő kis hentesüzletek, amelyek szűk profiljuk miatt kifejezetten nehéz helyzetben vannak a növekvő energiaköltségek, az elszálló infláció és az ársapka miatt.

A napokban pedig megjelent a rendelettervezet a kormány oldalán, amely szerint a „Élelmiszergazdasági és élelmiszerlánc-felügyeleti feladatok” fejezeti kezelésű előirányzat felhasználási céljának, valamint a kifizetésben részesülők körének kiegészítése révén biztosítja - a hentesüzletek támogatását. Az említett költségvetési sor a januárra módosított 2023-as költségvetésben kicsivel több mint 5,33 milliárd forintos kerettel rendelkezik. Most az is világossá vált, hogy egyéni vállalkozók és gazdasági társaságok is pályázhatnak. A agrártárca tervei szerint több mint ezer hentesüzlet részesülhet a boltonként akár 3 millió forintos támogatásban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 22. 15:32