Megvan a kormány nagy terve: ez vár a hentesüzletekre Magyarországon

Megvan a kormány nagy terve: ez vár a hentesüzletekre Magyarországon

agrarszektor.hu
2022 december végén jelent meg a Magyar Közlönyben az a rendelet, mely szerint a mikrovállalkozásként működő hentesüzletek számára a kormány támogatási keretet biztosít, az eredeti jogszabály 4,5 milliár forintot irányozott elő a célra. A napokban megjelent rendelettervezetben azonban azt látni, hogy 5,33 milliárd forintos keretről beszélhetünk, emellett az egyéni vállalkozók és gazdasági társaságok is pályázhatnak. A agrártárca tervei szerint több mint ezer hentesüzlet részesülhet a boltonként akár 3 millió forintos támogatásban.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

2022 december 22-én jelent meg a Magyar Közlönyben a rendelet, hogy a mikrovállalkozásként működő hentesüzletek számára a kormány támogatási keretet biztosít - írja a Portfolio. Az eredeti jogszabály 4,5 milliár forintot irányozott elő a célra. Az Agrárminisztérium 2023 januári bejelentése szerint üzletenként akár 3 millió forintot is kaphatnak a mikrovállalkozásként működő kis hentesüzletek, amelyek szűk profiljuk miatt kifejezetten nehéz helyzetben vannak a növekvő energiaköltségek, az elszálló infláció és az ársapka miatt.

A napokban pedig megjelent a rendelettervezet a kormány oldalán, amely szerint a „Élelmiszergazdasági és élelmiszerlánc-felügyeleti feladatok” fejezeti kezelésű előirányzat felhasználási céljának, valamint a kifizetésben részesülők körének kiegészítése révén biztosítja - a hentesüzletek támogatását. Az említett költségvetési sor a januárra módosított 2023-as költségvetésben kicsivel több mint 5,33 milliárd forintos kerettel rendelkezik. Most az is világossá vált, hogy egyéni vállalkozók és gazdasági társaságok is pályázhatnak. A agrártárca tervei szerint több mint ezer hentesüzlet részesülhet a boltonként akár 3 millió forintos támogatásban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?