Váratlan bejelentés érkezett az árstopról: ez vár a magyarokra augusztustól

Váratlan bejelentés érkezett az árstopról: ez vár a magyarokra augusztustól

agrarszektor.hu
Már csak egy hónappal, 2023. augusztus elsejéig hosszabbítja meg az élelmiszerárstopot Magyarországon a kormány, azt követően megszűnik - mondta el a csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. Hozzátette, a kormány a kötelező akciók jelenleg előírt 10 százalékos mértékét megemelik 15 százalékra, emellett új szabály, hogy a kötelező akciózást kiterjesztik azokra a termékcsoportokra is, amelyek eddig az árstop hatálya alá estek.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Kormányülés volt szerdán, és az ott meghozott döntésekről tájékoztatott Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón. Az élelmiszerárstoppal is foglalkozott a kormány szerdán, a miniszter kiemelte, az árstopok hatékony eszközt jelentettek az infláció elleni küzdelemben, és a jelenlegi előrejelzések szerint augusztusban jelentős csökkenés következik be az inflációban, ami várhatólag ősszel is folytatódik, egészen decemberig. Ezért változtat a kormány a szabályokon, új eszközöket vezetnek be, ilyen az online árfigyelő rendszer, a kötelező akciózás, illetve a SZÉP-kártya használatának kiterjesztése.

Az élelmiszerárstopot már csak egy hónappal, 2023. augusztus elsejéig hosszabbítja meg a kormány, azt követően, augusztus elsejével megszűnik. A közelező akciók jelenleg előírt 10 százalékos mértékét a kormány megemeli 15 százalékra, emellett új szabály, hogy a kötelező akciózást kiterjesztjük azokra a termékcsoportokra is, amelyek eddig az árstop hatálya alá estek. Itt a bruttó beszállítói árból fogunk kiindulni, ezt kell majd 15 százalékkal csökkenteni

- közölte Gulyás Gergely.

Címlapkép forrása: MTI/Soós Lajos

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 22. 16:26