Komoly támogatást kapnak a magyar baromfisok: így juthatnak hozzá a pénzhez

Komoly támogatást kapnak a magyar baromfisok: így juthatnak hozzá a pénzhez

agrarszektor.hu
A baromfi ágazatban igénybe vehető állatjóléti támogatások feltételeiről szóló 11/2019. (IV. 1.) AM rendelet szerinti tevékenységekre - a takarmány nem kívánatos anyagtartalma mentességének biztosítására; a kíméletes állatmozgatás és szállítás biztosítására; a megfelelő épület-mikroklíma biztosítására; a csökkentett nyersfehérje tartalmú takarmány használatára - az előírásokon túlmutató állatjóléti kötelezettségvállalás ellentételezésére vissza nem térítendő támogatás vehető igénybe.

Egy igénylő a támogatási rendelet 2. melléklet szerinti baromfi megnevezés-csoportonként [1. növendék csirke, szabad tartásos csirke és gyöngyös; 2. házi tyúk; 3. növendék pulyka; 4. víziszárnyas (pecsenyekacsa, növendék kacsa, pecsenyeliba, növendék liba, fiatal liba)] egy támogatási kérelmet nyújthat be. A támogatási kérelem kizárólag ügyfélkapus azonosítást (bejelentkezést) követően elérhető elektronikus kérelemkitöltő felületen, a Kincstár által erre a célra kialakított elektronikus űrlapon 2023. március 20. 09:00:00 és 2023. április 15. 23:59:59 közöt az Elektronikus kérelemkezelés → Piaci intézkedések → Nemzeti támogatások → Állatjóléti támogatások → Baromfi állatjóléti támogatás - Támogatási kérelem menüponton keresztül tölthető ki és nyújtható be - írja a MÁSZ.

EZ IS ÉRDEKELHET

Figyelemmel arra, hogy 2023. április 15-én a Kincstárnál az általános munkarendre tekintettel a munka szünetel, így a 2023/2024. támogatási évre vonatkozó támogatási kérelmeket legkésőbb 2023. április 17. 23:59:59-ig lehet benyújtani.

Baromfi Termék Tanács igazolása

A Baromfi Termék Tanács az igénylő kérésére igazolást állít ki az adott tartási hely férőhely kapacitása alapján megállapított maximálisan tartható baromfilétszám darabszámáról, és azt legkésőbb tárgyév április 15-éig - az ügyfél tájékoztatásával egyidejűleg - elektronikus úton továbbítja a Kincstár részére. Csatolandó dokumentumok:

a) Nagyvállalkozásnak minősülő igénylő esetén a járási hivatal igazolását arról, hogy az igénylő részvétele a támogatási programban indokolt.

Nagyvállalkozás: az Európai Unió működéséről szóló szerződés 107. és 108. cikkének alkalmazásában a mezőgazdasági és az erdészeti ágazatban, valamint a vidéki térségekben nyújtott támogatások bizonyos kategóriáinak a belső piaccal összeegyeztethetőnek nyilvánításáról szóló, 2014. június 25-i 702/2014/EU bizottsági rendelet I. számú mellékletében meghatározott kritériumokat nem teljesítő vállalkozás.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?