Meglepő hírek érkeztek a tűzifaprogramról: ez rengeteg magyart érint

Meglepő hírek érkeztek a tűzifaprogramról: ez rengeteg magyart érint

agrarszektor.hu
Hiába igényelt valaki már akár tavaly hatósági áras tűzifát, jól lehet, hogy azt csak idén augusztusban kapja meg, ugyanakkor a pénzt április közepéig el kell utalnia - derül ki az RTL Híradóból. Nagy István agrárminiszter 2022 szeptember közepén jelentette be, hogy háztartásonként 10 erdei köbméter tűzifa igényelhető kedvezményesen. A Híradó által megkeresett erdőgazdaságok azt a választ adták, hogy azért kell előre utalni, mert a tűzifaprogram április közepén véget ér.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az agrárminiszter szeptember közepén jelentette be, hogy háztartásonként 10 erdei köbméter tűzifa igényelhető kedvezményesen. Az RTL Híradó értesülései szerint akad olyan Magyarországon, aki hiába igényelt még decemberben hatósági áras tűzifát, azt csak augusztus végén kaphatja kézhez, a pénzt viszont április közepéig el kell utalniuk. Mindez azt jelenti, hogy a fát így majd csak a következő szezonban tudnák használni. A Híradó által megkeresett erdőgazdaságok azt mondták, azért kell előre utalni, mert a program április közepén véget ér. Ha nem érkezik meg a pénz 15-éig, akkor a megrendelőt augusztusig nem tudják kiszolgálni. De aggódni nem kell az előfizetés miatt, ha valaki kifizeti a pénzt és mégsem lesz elérhető a megrendelt fa, akkor visszautalják - tájékoztattak az erdőgazdaságok.

Az Agrárminisztérium megerősítette, a kedvezményes árú tűzifa vásárlására és a pénz befizetésére április 15-éig van lehetőség. Közölték, az elmúlt időszakban sokan lemondták korábbi rendelésüket: van olyan állami erdőgazdaság, ahol ez az arány 70 százalékos volt.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?