Így vernek most át rengeteg magyart: sokan nem is tudnak róla

Így vernek most át rengeteg magyart: sokan nem is tudnak róla

MTI
A kormány és a hatóság közös célja, hogy az illegális fakereskedelemtől is megvédjék a magyar fogyasztókat, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) folyamatosan ellenőrzi a közúti fuvarozókat, a telephelyeket és az online hirdetési felületeket is - hívta fel a figyelmet közleményében Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az államtitkár kifejtette, hogy a Nébih EUTR ellenőrei összegezték a tavalyi évben a faanyagkereskedelmi-lánc felügyelete során hozott intézkedéseket. A felügyelők 664 köbméter tűzifa, fűrészáru és fűrészipari anyagmaradék, továbbá 20 köbméter oszlop elkobzását kezdeményezték. Az Agrárminisztériummal szorosan együttműködő Nébih adatai szerint az 1351 ellenőrzés során megközelítőleg 33 kamionnyi rakománynak megfelelő illegális faterméket vontak ki a forgalomból megóvva ezzel a csalástól, az átveréstől a tűzifa vásárló magyar családokat.

A hatóság folyamatosan ellenőrzi a közösségi médiában megjelenő, fatermékek eladásával kapcsolatos hirdetéseket is. Összesen 819 hirdetést ellenőriztek a tavalyi évben, amiből 185-öt, azaz minden ötödiket eltávolíttattak, hogy megóvják a magyar embereket az átveréstől. A jogszerűtlen hirdetések adatai a Nébih honlapjára is felkerülnek, ezzel is segítve a fogyasztók tájékozódását.

A biztonságos tűzifavásárlást az ingyenes "Tűzifát OKOSAN" elnevezésű online kereső szolgáltatás is segíti - ismertette az államtitkár. A Nébih keresőjével könnyedén megtalálhatják egymást a megbízható származású, ellenőrizhető minőségű terméket kereső fogyasztók, valamint a tisztességes erdőgazdálkodók és kereskedők. A "Tűzifát OKOSAN" rendszer a magyar családok védelme mellett a hatóság munkáját is megkönnyíti: segíti a kockázatelemzést és növeli az ellenőrzések hatékonyságát - tette hozzá Nobilis Márton.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. június 24. 12:38